|

Twitter: Προειδοποιεί ο Musk για πιθανή χρεοκοπία


This image has an empty alt attribute; its file name is 737.png

“Κόκκινος συναγερμός” χτυπάει από τον Elon Musk, λίγο μετά την αποστολή ενός μαζικού email στο οποίο ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μη επιβίωσης και χρεοκοπίας της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης λόγω της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. Αυτό το καταστροφικό σενάριο θα ισχύσει εάν αποτύχουν να αυξήσουν τα έσοδα από συνδρομές για να αντισταθμίσουν το μειωμένο εισόδημα από τη διαφήμιση.

Το Reuters αναφέρει ότι η αναστάτωση στο Twitter τροφοδοτήθηκε επίσης από την αποχώρηση βασικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του Chief Information Security Officer και του Yoel Roth, του επικεφαλής του τμήματος Trust & Safety. Ο Roth επέβλεπε την απάντηση του Twitter στη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τα ανεπιθύμητα μηνύματα, και τώρα το βιογραφικό του λογαριασμού του στο Twitter αποκαλύπτει ότι είναι “Πρώην Επικεφαλής” στην εταιρεία. Ο Chief Privacy Officer και ο Chief Compliance Officer αποχώρησαν επίσης, σύμφωνα με εσωτερικό μήνυμα του Slack,

Ένα άτομο που αποφάσισε να μείνει τουλάχιστον προς το παρόν είναι ο Robin Wheeler, το κορυφαίο στέλεχος διαφημίσεων της εταιρείας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρακολουθεί το Twitter με “βαθιά ανησυχία”, αφού τα στελέχη που ασχολούνταν με ζητήματα περί ιδιωτικής ζωής και συμμόρφωσης, αποχώρησαν από την εταιρεία. Αυτές οι έξοδοι θέτουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε κίνδυνο παραβίασης ρυθμιστικών εντολών, αλλά ο δικηγόρος του Musk, Alex Spiro, αποκάλυψε ότι η ομάδα έχει “έναν εποικοδομητικό συνεχή διάλογο” για το θέμα.

Ο λόγος που η FTC παρακολουθεί την εξέλιξη στο Twitter είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν ήδη κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, όπως αριθμούς τηλεφώνου που δόθηκαν στους διαφημιστές. Ωστόσο, ο Spiro προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, λέγοντας πως “Ο Elon στέλνει πυραύλους στο διάστημα, δεν φοβάται την FTC” χωρίς να διευκρινίσει τη σχέση μεταξύ των δύο.

[via]