|

(N)GI: Αλλάζει η πολιτική αναβαθμίσεων των χαρτών



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Ελληνικού Navigation κλείνει ένα σημαντικό κατ' εμε κεφαλαίο στον χώρο αυτό... έχω δε, την αίσθηση οτι ανοίγει ένα άλλο πολύ πιο σημαντικό κεφάλαιο τοσο για τον μέσο Έλληνα navigation user όσο και για την Navigation σκηνή της χώρας...

Άλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο δεν μπορώ παρά να περιμένω να μιλήσουν όταν πρέπει τα παιδιά της Gi.. και λέω παιδιά και όχι εταιρία... γιατί εδώ και πολλά χρόνια η (N)Gi για έμενα είναι καταχωρημένη στην συνείδηση μου σαν μια παρέα φίλων που δεν βλέπουν τον χρήστη σαν πρόβατο που προσπαθούν να του πάρουν όσα πιο πολλά έχει στην τσέπη... παρόλο που κάλλιστα σαν εταιρία που είναι θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να μπορεί να πει κανείς τίποτα...

Στο θέμα μας...

Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος... αυτό που ανακοινώνεται εδώ από τον Zeppelin o οποίος είναι ο Administrator του navimania.gr και ένας από τα εν ενεργεία ιδρυτικά στελέχη της Geointelligense (aka NGI) είναι η αρχή του τέλους μιας εποχής.

Με λίγα λόγια μας γίνεται γνωστό ότι την πολιτική των αναβαθμίσεων των χαρτών πλέον δεν θα την έχει η Geointelligense αλλά ο αντιπρόσωπος του κάθε λογισμικού στην χώρα μας .

Αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο και κάτι το οποίο γίνεται στις χώρες του εξωτερικού από την αρχή του GPS navigation, θεωρώ εμάς τους Έλληνες τυχερούς που μέχρι τώρα είχαμε free updates των Ελληνικών χαρτών, που για όσους γνωρίζουν και κόστος μεγάλο έχει και πολύ δουλειά έχει και πολλές εργατοώρες έχουν ξοδευτεί σε αυτούς, έχοντας καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελλάδας.

Το ότι η (N)GI τον έδινε τόσο καιρό free of charge είναι προς τιμήν της άρα η όποια γκρίνια από μέρους μας είναι άδικη, θα πρέπει να χαιρόμαστε για αυτή την κατάσταση και να δείξουμε υπομονή.

Η ώρα που θα δούμε τους χάρτες με την καλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα κι άλλου έχει έρθει εδώ και καιρό και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε χαρούμενοι για αυτό.

Ελπίζουμε σε μια σωστή τιμολογιακή πολιτική όπου τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα για εμάς με την έλευση και άλλων προγραμμάτων πλοήγησης, αρκεί φυσικά οι εταιρίες navigation να ακολουθήσουν λογικές τιμές και να μην γυρίσει boomerang η όλη κατάσταση...