|

Το "The Last of Us" ήταν ο βασιλιάς στις πειρατικές τηλεοπτικές σειρές το 2023

 

Η ετήσια αναφορά του Torrent Freak στην πειρατεία για το 2023 είδε για ακόμη μία χρονιά την πρώτη δεκάδα να κυριαρχείται από γνώριμες σειρές επιστημονικής φαντασίας και υπερηρώων από τον κόσμο του streaming. 

Είναι μια τάση που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια από την εποχή που το Game of Thrones έφτασε στην κορύφωσή του - κυριαρχώντας στις torrent σελίδες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια προβολής του, μια κληρονομιά που συνεχίζεται τώρα από το House of the Dragon, το οποίο πήρε το στέμμα το 2022. Φέτος η λίστα είναι διαφορετική, και στην κορυφή βλέπουμε αυτή τη φορά μια άλλη σειρά της υπηρεσίας Max, το The Last of Us που αποτελεί μεταφορά του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού για το PlayStation.

Αναλυτικά η λίστα με τις πρώτες 10 τηλεοπτικές σειρές που έχουν "κατέβει" πειρατικά μέσα στο 2023:

10) Ted Lasso (Apple TV)

9) Gen V (Amazon Prime Video)

8) Tulsa King (Paramount+)

7) Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV)

6) Silo (Apple TV)

5) Secret Invasion (Disney+)

4) Ahsoka (Disney+)

3) Loki (Disney+)

2) The Mandalorian (Disney+)

1) The Last of Us (HBO)

Όπως σημειώνει το Torrent Freak, τα στατιστικά αυτά αντικατοπτρίζουν μόνο ένα μέρος από το συνολικό φετινό πειρατικό περιεχόμενο. Τα δεδομένα αφορούν συγκεκριμένα μεμονωμένα επεισόδια torrents και όχι πακέτα ολόκληρης σεζόν, ενώ βασίζονται ειδικά σε δεδομένα από την πλατφόρμα, BitTorrent. 

Δεδομένου ότι η τηλεόραση έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία, το ίδιο συνέβη και με την πειρατεία. Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε ιστότοπους που φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο από streaming υπηρεσίες, αντί για "παραδοσιακή" πειρατεία μέσω λήψης τοπικών αντιγράφων. 

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι περισσότερες δημοφιλείς σειρές σε ζήτηση είναι αυτές στις οποίες απαιτείται συνδρομή για πρόσβαση σε πολλές πλατφόρμες streaming. Καθώς η streaming εποχή συνεχίζει να είναι κατακερματισμένη με αρκετές υπηρεσίες στο προσκήνιο, δεν αποτελεί έκπληξη που οι χρήστες βλέπουν την πειρατεία ως εναλλακτική αντί να πληρώσουν ακόμη μία συνδρομή. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο