|

Η Apple απέσυρε update από τα iPhone γιατί "έπεφταν" σε bootloop

 

Η Apple κυκλοφόρησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα το νέο beta update του iOS 17, με κωδικό έκδοσης iOS 17.3 beta 2. Ωστόσο, χρειάστηκε να το αποσύρει εκτάκτως μόλις ώρες μετά τη διάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας από το GSMarena, η εταιρία πήρε την απόφαση να αποσύρει τη δοκιμαστική ενημέρωση (beta), καθώς μόλις ορισμένοι χρήστες αναβάθμιζαν τη συσκευή τους, αυτή απλά “χαλούσε”.

Μάλιστα, η Apple έβγαλε μια επίσημη ανακοίνωση στο site της που έλεγε ότι "το iOS 17.3 beta 2 εμπόδισε έναν μικρό αριθμό συσκευών από την εκκίνηση”. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ορισμένα iPhone, με αυτή την έκδοση, κολλούσαν στην αρχική οθόνη και δεν μπορούσαν να ανοίξουν. Το λεγόμενο “bootloop”. Ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι το ζήτημα σχετίζεται με την λειτουργία του Back Tap, καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετώπιζαν μόνο όσοι είχαν ενεργοποιημένο αυτό το χαρακτηριστικό.

Η Apple έβγαλε μια προσωρινή λύση και αυτήν έκαναν οι περισσότεροι. Η λύση είναι να μπει το iPhone σε Recovery Mode και κάνουν οι χρήστες roll back σε προηγούμενη iOS έκδοση, ωστόσο σίγουρα η όλη διαδικασία δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστη.

Το iOS 17.3 βρίσκεται σε beta έκδοση και θα κυκλοφορήσει μελλοντικά και επίσημα για όλα τα iPhone. Η Apple εξετάζει το ζήτημα και αναμένεται να το διορθώσει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή, δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει η νέα ενημέρωση για όλους τους υπόλοιπους χρήστες (εκτός beta).

[via]