Τέλος εποχής για το Popcorn Time
Το αν θα είναι όντως το τελευταίο αντίο ή θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του, μένει να το δούμε.
Το Popcorn Time, η εφαρμογή που κάποτε ήταν δημοφιλής για την παρακολούθηση παράνομου περιεχομένου με την ίδια ευκολία σαν να είχε κάποιος λογαριασμό στο Netflix, κατέβασε ρολά. Οι αρχικοί προγραμματιστές απέσυραν την υπηρεσία και εγκατέλειψαν το Popcorn project λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του το 2014, όμως, δεδομένου ότι το project ήταν open source (ανοιχτού κώδικα), άλλοι προγραμματιστές μπόρεσαν να συνεχίσουν από εκεί που το σταμάτησαν οι προηγούμενοι. Έκτοτε, η υπηρεσία έχει κλείσει και έχει ξανανοίξει τις πόρτες της μερικές ακόμη φορές. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα χαθεί οριστικά, αν και τώρα αυτό που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο για τον «χαμό» του, ήταν το αρκετά μειωμένο ενδιαφέρον των χρηστών για την εφαρμογή.
Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, οι προγραμματιστές δημοσίευσαν ένα γράφημα των αναζητήσεων που έγιναν με τη λέξη κλειδί «pop corn time» τα τελευταία επτά χρόνια. Ενώ η εφαρμογή απολάμβανε έναν μεγάλο αριθμό αναζητήσεων τους μήνες μετά την κυκλοφορία της το 2015, το γράφημα δείχνει μια απότομη πτώση στο ενδιαφέρον των χρηστών από το 2016. Η δημοτικότητα της εφαρμογής συνέχισε να μειώνεται και πότε δεν ανέκαμψε πραγματικά, τουλάχιστον με βάση το Google Trends.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα πίσω από το Popcorn Time ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφαρμογής με ένα e-mail. Αν και δεν είπαν εάν οι αρχές επιβολής του νόμου ήταν ένας παράγοντας πίσω από την απόφασή τους να κλείσουν την εφαρμογή αυτή τη φορά, το Popcorn time είχε κάποιες περιπέτειες με το νόμο στο παρελθόν. Η αρχική έκδοσή του έκλεισε έπειτα την εμπλοκή των αρχών και τα στούντιο του Hollywood μήνυσαν ακόμη και μεμονωμένους χρήστες που φέρεται να κατέβασαν και μοιράστηκαν αντίγραφα ταινιών παράνομα.
Οι προγραμματιστές που σχετίζονται με το Popcorn Time είχαν προηγουμένως μιλήσει για το ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την πειρατεία, επειδή η υπηρεσία στην πραγματικότητα δεν φιλοξενεί περιεχόμενο. Αντίθετα, βασίζονταν σε ένα σύστημα κοινής χρήσης peer-to-peer και παρείχε μόνο έναν τρόπο στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που φιλοξενείται σε υπολογιστών άλλων χρηστών.