|

Η Microsoft εξαγόρασε την Activision Blizzard έναντι $68,7 δισεκατομμυρίων

 

Με μία κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο στη βιομηχανία των παιχνιδιών και του θεάματος, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του γίγαντα Activision Blizzard έναντι $68,7 δισεκατομμυρίων!

Με τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους να παίζουν ενεργά παιχνίδια σήμερα, το gaming είναι πλέον η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή ψυχαγωγίας. Υπό αυτό το πρίσμα, η  Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει στη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard, ηγέτη στην ανάπτυξη παιχνιδιών και περιεχομένου διαδραστικής ψυχαγωγίας. Αυτή η εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχείρησης παιχνιδιών της Microsoft σε κινητά, φορητούς υπολογιστές, κονσόλες και στο cloud και θα θέσει τα θεμέλια για το metaverse.

Η Microsoft κάνει την Activision Blizzard δική της προς $95,00 ανά μετοχή, με τη συναλλαγή σε μετρητά να αγγίζει τα $68,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Microsoft θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο βάσει εσόδων μετά τις εταιρείες Tencent και Sony. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται βεβαίως τα εμβληματικά franchises της Activision Blizzard από τα στούντιο Activision, Blizzard και King όπως είναι τα «Warcraft», «Diablo», «Overwatch», «Call of Duty» και «Candy Crush» όπως και οι παγκόσμιες δραστηριότητες eSports της εταιρείας μέσω του Major League Gaming. Να αναφέρουμε ότι η Activision Blizzard διαθέτει στούντιο σε όλο τον κόσμο με σχεδόν 10.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Bobby Kotick θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας της εταιρείας και στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης της. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα της Activision Blizzard θα επιβλέπεται από τον Phil Spencer, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Gaming. Θεωρείται δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Kotick θα αποτελέσει παρελθόν, έχοντας αφήσει όμως πίσω του μια προβληματική κουλτούρα στην εταιρεία, έχοντας κατηγορηθεί πρόσφατα από αρκετούς εργαζομένους για αρκετές περιπτώσεις φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και φυλετικών διακρίσεων.

Να θυμίσουμε ότι η Microsoft, τον Μάρτιο πέρυσι ολοκλήρωσε την εξαγορά της ZeniMax Media, της μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks -η συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, έναν χρόνο πριν- έναντι $7,5 δισεκατομμυρίων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονταν στούντιο όπως οι id Software, Arkane, Alpha Dog, ZeniMax Online, Machine Games, Tango Gameworks και Roundhouse και εμβληματικοί τίτλοι όπως οι Wolfenstein, Doom, Fallout, Prey, The Elder Scrolls, Dishonored, Starfield κ.ά.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ανέφερε ότι σκοπός της εταιρείας είναι να φέρει αρκετά από τα δημοφιλή παιχνίδια της Activision Blizzard στο Game Pass, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδρομητές της υπηρεσίας, όχι μόνο να τα παίξουν χωρίς επιπλέον κόστος αλλά και να έχουν πρόσβαση σ' αυτά από την 1η μέρα κυκλοφορίας τους. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κάποια από αυτά τα franchise να αποτελέσουν αποκλειστικότητα σε PC και Xbox χωρίς να κυκλοφορούν στο PlayStation, η Microsoft αναφέρει ότι θα επενδύσει στην κυκλοφορία των παιχνιδιών σε πολλαπλές πλατφόρμες. Μία από αυτές πάντως είναι και το Xbox Cloud Gaming που δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια του Game Pass μέσω της streaming τεχνολογίας -χωρίς την ανάγκη αγοράς κονσόλας- και από διαφορετικές συσκευές όπως τα android smartphonesτo iPhone/iPad, το Xbox One και μέσα στο χρόνο στα έξυπνα μενού των τηλεοράσεων.

[via]