|

Το Facebook σκοπεύει να αλλάξει όνομα

 

Ο Mark Zuckerberg θέλει να γίνει γνωστός για κάτι περισσότερο από τη δημιουργία του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο και αυτό προφανώς απαιτεί μετονομασία της εταιρείας του.

Όπως αναφέρει το The Verge, «σύμφωνα με πηγή με άμεση γνώση του θέματος», το Facebook αναμένεται να αλλάξει το όνομα της εταιρείας του πριν από τα τέλη Οκτωβρίου. Ο Zuckerberg σχεδιάζει να συζητήσει την αλλαγή ονόματος στις 28 Οκτωβρίου στο συνέδριο Connect 2021, αλλά η επίσημη ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει από πριν.

Το Facebook θα συνδέεται πάντα με την κοινωνική δικτύωση, αλλά και όλα τα επίμαχα ζητήματα που το περιβάλλουν. Υπό μια νέα εταιρεία - ομπρέλα, το Facebook θα γίνει ένα προϊόν και ένα brand ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου, το οποίο θα περιλαμβάνει τα πολλά άλλα ενεργά έργα στο Facebook. Αυτά που θα ταξινομηθούν επίσης ως προϊόντα είναι τα Oculus, WhatsApp, Instagram και Portal.

Αυτή είναι η στιγμή «Alphabet» του Facebook. Η Google πέρασε επιτυχώς από το να είναι η κύρια επωνυμία της εταιρείας σε ένα από τα brands κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας Alphabet το 2015. Φαίνεται ότι ο Zuckerberg πρόκειται να επιχειρήσει το ίδιο και ελπίζει ότι θα γίνει ομαλά. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει στα νέα brands να εμφανίζονται πιο εύκολα και ανεξάρτητα, όπως το πολυσυζητημένο metaverse.

Αν αναρωτιέστε ποιο θα είναι το νέο όνομα της εταιρείας του Facebook, είναι γνωστό μόνο σε μερικά βασικά άτομα στο κοινωνικό δίκτυο. Είναι πιθανό να είναι μια ενιαία λέξη που είναι τόσο γενική, όσο και περιεκτική ταυτόχρονα, ώστε να επιτρέπει σε πολλά brands να υφίστανται εύκολα σε αυτήν. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα εταιρεία δεν θα ονομάζεται Zuckerberg.

[via]