|

Υποκλοπή πηγαίου κώδικα από το δίκτυο της EA

 

Ηackers υπέκλεψαν πολύτιμες πληροφορίες από την EA (Electronic Arts), ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου του gaming, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Οι δράστες ισχυρίζονται πως έκλεψαν πηγαίο κώδικα (source code) για παιχνίδια όπως το FIFA 21 και για την μηχανή Frostbite, που αποτελεί βάση για πολλά άλλα δημοφιλή παιχνίδια.

Το περιστατικό πρωτοαναφέρθηκε από την ιστοσελίδα Vice, η οποία μετέδωσε ότι εκλάπησαν περίπου 780 GB δεδομένων. Παρόλα αυτά, η ΕΑ ανέφερε ότι δεν είχαν κλαπεί δεδομένα παικτών.

Η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο του gaming, και μεταξύ των τίτλων της περιλαμβάνονται κορυφαίες σειρές όπως τα Battlefield, Sims και πολλά άλλα- καθώς και πολλά παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου.

«Διερευνούμε πρόσφατο περιστατικό εισβολής στο δίκτυό μας, όπου μια περιορισμένη ποσότητα πηγαίου κώδικα παιχνιδιών και σχετιζόμενων εργαλείων εκλάπησαν» ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΑ. «Δεν παραβιάστηκαν δεδομένα παικτών και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα των παικτών» πρόσθεσε.

[via]