|

Ubuntu: Αντικαθιστά τα drop-down μενού



To Ubuntu εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα μενού για να το αντικαταστήσει με το head-up display (HUD) προκειμένου οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα επιλογής αν θα γράψουν ή θα προφέρουν μία εντολή, στην επερχόμενη έκδοση LTS (Long Term Support) του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Αντί για τα γνωστά drop-down μενού, το Ubuntu HUD χρησιμοποιεί ένα διαφανές πλαίσιο κειμένου στο οποίο μπορείς να γράψεις ή να προφέρεις την εντολή.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Canonical, Mark Shuttleworth ανακοίνωσε την νέα αυτή λειτουργία από το blog του.

"Η βασική ιδέα του HUD είναι να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο όπου οι χρήστες μπορούν να χειριστούν μία εφαρμογή ακριβώς όπως θέλουν", γράφει.

Η νέα λειτουργία θα πρέπει να μάθει και να αντιστοιχίσει παλιές εντολές που έχει δώσει ο χρήστης, προκειμένου να είναι βέβαιο το σύστημα τι πρέπει ακριβώς να πράξει. Μετά το πέρασμα του χρόνου θα έχει "μάθει" ποιες λειτουργίες έχουν για τον χρήστη προτεραιότητα και ποιες χρησιμοποιούνται συχνότερα.

"Η αναζήτηση της διεργασίας είναι απλή και γρήγορη, αφού πλέον έχουμε ενσωματώσει αναγνώριση φωνής, χειρονομιών και αφής. Θέλουμε να είναι εύκολο να συνομιλήσεις με μία εφαρμογή και αυτή να ανταποκριθεί. Η πλήρης ενσωμάτωση της φωνής στις εφαρμογές θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα", γράφει ο Shuttleworth.

[via]