|

Προσθήκη Widgets



Σήμερα είπα να ασχοληθώ λίγο με τον κώδικα του MinOtaVr'S blog και έτσι ενσωμάτωσα κάποια μικρά πλην χρήσιμα widget τα οποία όμως κρίνονται απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του.

Το έναυσμα δόθηκε από την αναγκαιότητα μετάφρασης του blog, καθώς όπως θα δείτε και από τα στατιστικά (3 μηνών) του Flag Counter, υπάρχει σε αυτό ένας σεβαστός αριθμός επισκεπτών από άλλες χώρες, ο οποίος και αυξάνεται εκθετικά.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ενσωματωθεί το widget του google translate έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συγκεκριμένοι χρήστες. Όσοι δεν θέλετε να εμφανίζεται η μπάρα του google translate στον browser σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε το "Turn off Greek translation" και αυτή δεν θα εμφανιστεί ξανά παρά μόνο όταν εσείς επιλέξετε να γίνει translation.



Τέλος θέλοντας να σας εισάγω στις δυνατότητες του Social Internet Community ενσωματώθηκε στον κώδικα το Google Friend Connect όπου και προσκαλώ όλους σας να εγγραφείτε. :)

Η διαδικασία είναι πολύ απλή δεν έχετε παρά μόνο να πατήσετε πάνω στο "Join this site {Γίνετε μέλος αυτού}" (που βρίσκεται στη μέση δεξιά του blog) και να επιλέξετε με ποιο account σας θέλετε να εγγραφείτε σε αυτό.



Πιστεύω να μείνετε ευχαριστημένοι, η αρχή έγινε, τα καλύτερα έρχονται...
|

GiveAway: Κατεβάστε Δωρεάν Εφαρμογές


Πρόσφατα έπεσα επάνω σε ένα πολύ καλό blog, του Γιάννη από την Πάτρα, στο οποίο και υπάρχουν μια πληθώρα από χρήσιμα εργαλεία, για τους blogers του blogspot.

Μέσα σε αυτό βρήκα ένα πολύ χρήσιμο post σχετικά με ένα site που νόμιμα σας προσφέρει δωρεάν προγράμματα που άλλοι πληρώνουν για να τα έχουν.

Ο λόγος για το Give Away Of The Day το οποίο κάθε ημέρα σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε προγράμματα (που είναι κανονικά επί πληρωμή) δωρεάν μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα. Έτσι εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επισκέπτεστε κάθε ημέρα το site και αν σας ενδιαφέρει το προσφερόμενο δωρεάν πρόγραμμα να το κατεβάζετε.

Για τους βιαστικούς υπάρχει και σχετικό widget το οποίο μπορείτε να βάλετε στο blog σας έτσι ώστε να σας εμφανίζει το δωρεάν πρόγραμμα της ημέρας.
|

[How To] Remove Cydia Ads


Για ακόμη μια φορά τα παιδιά του iphonehellas, πρώτοι στην ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην iPhone σκηνή, μας παραθέτουν ένα πολύ χρήσιμο how to έτσι ώστε να μας φορτώνει το Cydia πιο γρήγορα, χωρίς τις περιττές διαφημίσεις.
Η λύση είναι απλή καθώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις ενοχλητικές και χρονοβόρες στο φόρτωμα διαφημίσεις σε 1 μόλις λεπτό!
-=How to: Remove Cydia Ads=-
1. Συνδεθείτε με SSH και πηγαίνετε στο /Applications/Cydia/
2. Βρείτε το αρχείο package.js (καλό είναι να κρατήσετε ένα backup του αρχείου στον Η/Υ σε περίπτωση που κάνετε κάτι λάθος) και εντοπίστε την γραμή του κώδικα “var depiction = package.depiction;”
3. Αλλάξτε την γραμμή σε “var depiction = null;“, σώστε το αρχείο και αποθηκεύστε το στο φάκελο /Applications/Cydia/ (κάνετε overwrite το υπάρχον αρχείο).
Remove Cydia apps
Αυτό ήταν! Οι διαφημίσεις του Cydia εξαφανίστηκαν!
Όσοι μείνετε ευχαριστημένοι δεν έχετε παρά να πείτε ένα ευχαριστώ στο forum εδώ.
|

ASUS: Τέλος στις Motherboard




Η Asustek σκοπεύει να σταματήσει πλήρως την εξέλιξη, το σχεδιασμό και τη διάθεση σε τελικούς καταναλωτές των μητρικών της, μέσα στο 2010, έτσι ώστε να αφιερωθεί τόσο στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων υπολογιστικών συστημάτων όσο και στην είσοδό της σε άλλες αγορές ηλεκτρονικών συσκευών like PDA & PNA.

Η μεταστροφή αυτή αφήνει σύμφωνα με την εταιρία, μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους θέλοντας έτσι να πάει κατά το πρότυπο της Apple, στη κατασκευή all in one επιτραπέζιων υπολογιστών με οθόνες αφής.

Λέτε τελικά να έχουμε τέλος εποχής στην κατασκευή υπολογιστών από τελικούς καταναλωτές και από μικρές κατασκευαστικές εταιρίες;

Προσωπικά δεν το νομίζω, γιατί η μεν ASUS στη θέση της έχει ανοίξει (εδώ και καιρό) τις θυγατρικές ASrock και Pegasus, ενώ οι δε άλλοι κατασκευαστές με εξαίρεση την Abit συνεχίζουν να διαθέτουν μητρικές στους καταναλωτές όπως πχ κολοσσοί του χώρου όπως η MSI και η Gιgabyte.

[via]
|

Προσυμπληρωμένο το Ε1 μέσω Internet



Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ειδικά για τους μισθωτούς προτείνεται η αποστολή προ συμπληρωμένης δήλωσης από το Υπουργείο Οικονομικών ετσι ώστε εάν οι φορολογούμενοι συμφωνούν με το περιεχόμενο αυτής να την υποβάλλουν απευθείας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι «ανοίγει έτσι ο διάλογος με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας μας.

Το πλήρες κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης μπορείτε να το βρείτε εδώ, σημειώνεται ότι η διαβούλευση στο διαδίκτυο θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

[via]
|

Νέες αυξήσεις διοδίων



Σύμφωνα με δημοσίευμα στο troktiko αναμένεται να έχουμε νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από τις αρχές του νέου χρόνου, ως αποτέλεσμα της παράδοσης και των οδικών αξόνων της χώρας (?).

Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν ως εξής...

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα 2 ευρώ, από 1,90 ευρώ.
Για τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα (ΙΧ) 2,90 ευρώ, από 2,80 ευρώ.
Για τα φορτηγά και λεωφορεία με 2 και 3 άξονες 7,20 ευρώ, από 7 ευρώ.
Για τα οχήματα με 4 και πάνω άξονες 10,10 ευρώ, από 9,90 ευρώ.
|

Καλά Χριστούγεννα


Το MinOtaVrS BloG®
Εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και τις οικογένειές σας !
|

Moodagent : Free iPhone App



MoodAgent

Το Moodagent είναι μία ενδιαφέρουσα νέα εφαρμογή η οποία έκανε την εμφάνιση της στο App store (και διατίθεται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα).

Πρόκειται για έναν automatic playlist generator ο οποίος αναλαμβάνει να δημιουργήσει playlists έχοντας ως βάση την διάθεση του χρήστη

Αξίζει πραγματικά να το κατεβάσετε, τρέξτε όμως όσο ακόμα είναι free .

Download Moodagent (iTunes link)
[via]
|

HD κανάλια από τη Multichoice



Η Multichoice DSTV έστω και αργά, εναρμονίστηκε επιτέλους, με το πνεύμα της εποχής..

Συγκεκριμένα από εχθές 21 Δεκ. 2009 ξεκίνησαν οι HD μεταδόσεις της με το Discovery HD Showcase.

Το μπουκέτο DSTV της Multichoice έχει προγραμματίσει την έναρξη ακόμη 2 HD καναλιών, του M-Net/HD και του SuperSport / HD, από το ερχόμενο Σάββατο 26 Δεκ. 2009.

Τα τρία HD κανάλια έρχονται σαν συνέχεια του λανσαρίσματος του HD PVR της Multichoice, που έγινε πριν από λίγο καιρό.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε τι λένε οι χρήστες του πάντα ενημερωμένου sdtv.gr εδώ.
|

Τα καλύτερα Xmas Wallpapers



Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, τι θα λέγατε λοιπόν να στολίσετε αναλόγως και την επιφάνεια εργασίας σας.

Στο πνεύμα των ημερών λοιπόν το MinOtaVrS Blog έχει επιλέξει για εσάς κάποια πολύ δυνατά Wallpapers για να στολίσετε το Desktop σας.

Καλές Γιορτές !

Download: Xmas Wallpapers
(MD5: B9635A1C32EDE4FCE0228F70D942D1BE)
|

Πανικός στην Greek Net Underground Σκηνή



Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ελληνική Iντερνετική Underground Σκηνή, όπου trackers, forums και subtitles sites ρίχνουν το ένα μετά το άλλο τους server τους, μετά τις διώξεις κατά των διαχειριστών του Greek-fun.com.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλές ιστοσελίδες που είχαν πρόσβαση σε αντίγραφα ταινιών, υπότιτλους, μουσική και παιχνίδια, είτε να κλείσουν είτε να "κατεβούν" προσωρινά έτσι ώστε να μεταφερθούν σε νέους servers.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο οι ιστοσελίδες που προσωρινά είναι "down" είναι:
gamato.info
greekgalaxy.net
warezakias.info
g3twarez.com
greekevolution.com
greeksubs.ws
greek4all.info


treladiko.info
pareoula-forum.com
ellinimania.com

Άξιο απορίας πάντως είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι Administrators έχουν βγάλει φόρα παρτίδα τα στοιχεία τους, όπου με ένα απλό who is μπορεί να τα βρει ο καθένας.
|

Συνέλαβαν τους Admins του Greek-fun.com



Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος ενός ιδιωτικού υπαλλήλου, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ενός φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν οι διαχειριστές του www.greek-fun.com τα μέλη του οποίου, είχαν πρόσβασης στο forum ώστε να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε «πειρατικά» αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).

Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!

Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο «Εvi» η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του.

Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο «Lionheart» διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε link για τον ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δήλωνε διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.

Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα «Mat» διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.

Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του και τόνισε ότι είναι απλός χρήστης . Τέλος σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες ή παράνομο υλικό

[via]
|

Στον... Αέρα η Formula 1



Ο ΑΝΤ1 κρίνοντας ότι το κόστος των δικαιωμάτων μετάδοσης της Formula 1 είναι δυσανάλογο με τα έσοδα τηλεθέασης, διέκοψε το τριετές συμβόλαιό του.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για τα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια και όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά καθώς δεν αποκλείεται να γυρισει η διοργάνωση και πάλι στον Alpha.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Sportbiz δεν αποκλείεται στην μάχη να μπουν η Nova και το Conn-X TV καθώς εξετάζεται η δυνατότητα μετάδοσης και στα συνδρομητικά δίκτυα, λόγω της οικονομικής κρίσης που δεν αφήνει πλέον και πολλά περιθώρια στους ανθρώπους της Formula 1.
|

Η Nvidia απειλεί την AMD

Σύμφωνα με το έγκριτο e-pcmag ο πόλεμος ανάμεσα στην AMD και την Nvidia έχει φουντώσει για τα καλά, με τις δύο εταιρείες να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση .

Η AMD έχει ήδη παρουσιάσει τις ATI Radeon HD 5970, η οποία και κερδίζει τον τίτλο της ισχυρότερης κάρτας στον κόσμο.

Η Nvidia όμως δεν έμεινε άπραγη και απαντά στην ΑΜD με την επερχόμενη GeForce GTX 380 όπου και κάνει λόγο για ξεκάθαρη υπεροχή της GTX 380 έναντι της HD 5970. Το προβάδισμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η GTX 380 είναι μονοπύρηνη, ενώ η HD 5970 διπύρηνη.

Οι μετρήσεις που έχει κάνει η Nvidia σε παιχνίδια δείχνουν ότι η GTX 380 προσφέρει 10-25% περισσότερα fps απ' ό,τι η ναυαρχίδα της AMD, ενώ ακόμα και η πιο αργή GTX 360 φαίνεται να ξεπερνά την HD 5970 στο Far Cry 2.

Όπως και να έχει οι εξελίξεις τρέχουν, προς όφελος του τελικού χρήστη όπου και θα είναι ο βέβαιος νικητής αυτής της τιτανομαχίας.

|

Download: Windows 7 Classic Start Menu



Η πρώτη έκπληξη, σχετικά με το νέο λειτουργικό της Microsoft, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν, οι πρώην χρήστες Windows XP, είναι η εμφάνιση του Start Menu (Μενού Έναρξη).

Τι και αν ψάχνουν να βρουν μέσα από τις ιδιότητες τον κλασσικό τρόπο εμφάνισης του μενού έναρξης, η Microsoft σωστά κατ' εμε, αποφάσισε να κόψει την εναλλακτική απεικόνισή του (like Vista) προσπαθώντας να εισάγει τους παλιούς χρήστες στη νέα εποχή των Windows 7.

Οι χρήστες της παλιάς σχολής όμως, δεν πρέπει να απογοητεύονται καθώς υπάρχουν στην αγορά πολλές λύσεις επαναφοράς του κλασικού μενού έναρξης.

Όσοι λοιπόν θέλετε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ποια από τις παρακάτω υλοποιήσεις σας ταιριάζει και να αποκαταστήσετε την τάξη :).

1. Classic Shell
[ Download Classic Shell ]

2. Seven Classic Start
[ Download Seven Classic Start ]

3. Classic Windows Start Menu
[ Download Classic Windows Start Menu ]

4. CSMenu
[ Download CSMenu ]

5. Classic Start Menu
[ Download Classic Start Menu ]

Για την ιστορία το Classic Shell που σας προτείνω στην αρχή, δείχνει να είναι η καλύτερη λύση καθώς καταναλώνει τους λιγότερος πόρους και δείχνει σαφώς πιο εναρμονισμένο με το όλο πνεύμα των Windows 7.
|

Θωρακιστείτε με το VirusTotal Uploader



Για το VirusTotal και την ικανότητά του να σκανάρει ONLINE τα αρχεία σας σε 30 διαφορετικές μηχανές antivirus έχουμε γράψει και παλαιότερα.

Tι θα λέγατε να παρακάμψετε την Online αναζήτηση μέσω του browser και με ένα δεξί κλικ να κάνατε την ίδια διαδικασία, στέλνοντας τα suspicious files απευθείας σε αυτό μέσω της επιλογής “Send to -> VirusTotal” .

To μόνο που χρειάζεστε είναι κάνετε download το παρακάτω αρχείο το οποίο και είναι υπεύθυνο για να στείλει δείγματα από τα προς εξέταση αρχεία σας στο VirusTotal.

Download: VirusTotal Uploader 2.0
|

Facebook: Διχάζει η αλλαγή πολιτικής



Εδώ και λίγες ημέρες το Facebook για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Twitter είναι «ανοιχτό» ( "αποκαλύψτε τα πάντα") σε όλους του χρήστες του Ιντερνετ.

Ωστόσο, οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων προειδοποιούν ότι με αυτό τον τρόπο η προσωπική ζωή των χρηστών μπορεί να γίνει έρμαιο του οποιουδήποτε, τόσο των εταιρειών που συλλέγουν ονόματα και διευθύνσεις για εμπορικούς σκοπούς, όσο και των επιτήδειων crackers.

Ο νεαρός ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ισχυρίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις λειτουργούν και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δηλαδή όποιος από τους 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook το επιθυμεί θα μπορεί να περιορίζει τον κύκλο ατόμων με πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα (μουσική, αγαπημένα βίντεο, φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες).

Οσοι όμως θέλουν να τα μοιραστούν ελεύθερα με όλο το κοινό του Διαδικτύου θα μπορούν να το κάνουν. Τα μηνύματά τους θα διαβάζονται ελεύθερα.
«Απλώς ανταποκρινόμαστε στο αίτημα του κοινού μας να μοιράζεται πληροφορίες με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Ελιοτ Σρέιτζ.
Το «άνοιγμα» του Facebook ευνοήθηκε και από τη Microsoft, που θέλει να διευρύνει τον κύκλο της Google.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Καναδά ανάγκασε το Facebook να ενισχύσει το δίχτυ ηλεκτρονικής ασφαλείας, έτσι ώστε να μη «βλέπουν» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ανεπιθύμητοι τρίτοι.
|

Appvent Calendar 2009 Free Games



Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από την appvent η οποία και αποφάσισε να φτιάξει το γνωστό ημερολόγιο (advent calendar) όπου είθισται να τρώμε για κάθε ημέρα που περνάει (μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων) και από ένα σοκολατάκι .

Η appvent λοιπόν το άλλαξε λίγο και εάν πάτε εδώ θα δείτε το ημερολόγιο της όπου αντί για σοκολατάκια θα σας δείχνει ένα παιχνίδι από το appstore που θα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ μόνο για την συγκεκριμένη μέρα , μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει 24 συνολικά δωρεάν παιχνίδια για το iPhone σας αρκεί να προλάβετε να τα κατεβάσετε την συγκεκριμένη μέρα .

Παρακάτω είναι τα παιχνίδια που δόθηκαν από την εορταστική προσφορά του Appvent Calendar 2009 (Τοο many thanks to iphonehellas Forum)

FREE GAME OF THE DAY:

Ακόμα λοιπόν προλαβαίνετε να μαζέψετε όσα πιο πολλά μπορείτε....

Καλή Διασκέδαση
|

Download: Realtek High Definition Audio Driver R2.38



Δόθηκε από την Realtek η τελευταία έκδοση R2.38 των High Definition Audio Codec Drivers, υποστηρίζοντας τόσο συστήματα με Win2000/WinXP όσο και Windows 7 & Vista.

Τα πλεονεκτήματα του High Definition Audio είναι η υποστήριξη των νέων formats, η πιο υψηλή συχνότητα διάβασης, η υποστήριξη audio Plug and Play καθώς και η πιο ακριβής αναγνώριση ομιλίας και η εισαγωγή αυτής.

Vista, Windows7 Driver (32/64 bits) Driver only (ZIP file)


Download:
Realtek High Definition Audio Driver R2.38 (RS Fast Link)

Windows
DescriptionVersionUpdate
Time
File
Size
Download
Site
1
Site
2
Site
3
Vista, Windows7 Driver (32/64 bits) Driver only (ZIP file)R2.382009/12/853068kGOGOGO
Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (ZIP file)R2.382009/12/830478kGOGOGO
Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file)R2.382009/12/830335kGOGOGO
READMER2.382009/12/8218kGOGOGO
Vista, Windows7 Driver(32/64 bits) Driver only (Executable file)R2.382009/12/852798kGOGOGO
Vista, Windows7 Driver(32bits) Driver only (Executable file)R2.382009/12/827534kGOGOGO
Vista, Windows7 Driver(64bits) Driver only (Executable file)R2.382009/12/830102kGOGOGO
ATI HDMI Audio DeviceR2.352009/10/1217370kGOGOGO

3D SoundBack Beta 0.1

(Realtek 3D SoundBack restores audio effects, including surround sound, reverberation, and spatial effects, for legacy game titles when running on Windows Vista.)

Beta 0.12008/7/156232kGOGOGO

Unix (Linux)

DescriptionVersionUpdate
Time
File
Size
Download
Site
1
Site
2
Site
3

Linux driver (2.6)

5.13rc62009/12/35327kGOGOGO
|

Download: DM500s Gemini 4.60 GSF Mod




Τα παιδιά του Greek Sat Freaks έκαναν και πάλι το θαύμα τους...

Συγκεκριμένα τροποποίησαν το τελευταίο επίσημο Gemini 4.60 για Dreambox 500s, και παρουσίασαν ένα νέο εντελώς διαφορετικό Gemini Image πανάλαφρο και με πλήθος νέων χαρακτηριστικών.

Η αρχική ιδέα όπως λένε οι ίδιοι, προήλθε από τα images του borsalino και την παραμετροποίηση του image για ακόμη περισσότερο χώρο στην var.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που λύθηκαν είναι η καλύτερη χρήση της μνήμης αλλά και η Ελληνική μετάφραση η οποία και βελτιώθηκε (δεν μπορούσε να εγκατασταθεί σωστά),και έλυσε το γνωστό πρόβλημα με τα Ελληνικά στο EPG.

-=Προσθήκες και αλλαγές=-

Μέρος 1ο
1 ) Αφαίρεση τoυ "time bomb" για κλώνους (Πλήρως ελεγμένο σε κλώνους).
2 ) Πλήρως λειτουργικές όλες οι γλώσσες, και ειδικές ελληνικές γραμματοσειρές.
3 ) CCcam 2.1.2
4 ) Διόρθωση του προβλήματος του streaming με σπασίματα από τον δεκτή στο PC με VLC, και προσθήκη του zapstream από το Pli.
5 ) Προτεραιότητα σε ελληνικά κανάλια ήχου εφόσον βρεθούν στο stream του καναλιού.
6 ) Ngrab Plugins (Start/Stop)
7 ) Αλλαγμένα logo κατά το boot του δεκτή και την ανίχνευση καναλιών
8 ) Άλλες μικρότερης σημασίας διορθώσεις

Μέρος 2ο
1 ) Πλήρως εγκατεστημένο το GSF Flexy 1.0.6 με την μεγαλύτερη βάση ελληνικών υποτίτλων για dreambox.
2 ) Drtic 2.2 με τους υποτίτλους να πηγαίνουν στο /tmp
3 ) Εβδομαδιαίο Ελληνικό και Αγγλικό πρόγραμμα Nοva
4 ) RSS Reader με ελληνικά feeds.
5 ) Καινούργια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ελληνική μετάφραση (respect @ mcelliot_g)
6 ) CCCam Info 1.1
7 ) Teletext
8 ) Tuxbox Commander
9 ) Grab για λήψη screenshots μέσω του Flexy
Οδηγίες:
Χρησιμοποιήστε DreamUp για εγκατάσταση του image.
Μετά την εγκατάσταση έχετε απευθείας όλα όσα περιγράφονται στο 1ο και 2ο μέρος και έχετε 68% ελεύθερη var .
Σε περίπτωση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσα από τον δέκτη παραμένουν όλα του 1ου μέρους και έχετε 86% ελεύθερη var.
Για χρήση του zapstream απλά ανοίξτε από VLC http://dreamboxip:31344 (όπου dreamboxip η ΙΡ του δέκτη σας)
Download:DM500s Gemini 4.60 GSF Mod

MD5 Hash: 3d60b6192742e0b5c49853dc8c52ab75
|

Στροφή της HTC στο Android



Σύμφωνα με πληροφορίες του DigiTimes η ΗΤC θα επικεντρώσει την προσοχή της κατά το 2010 σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το λειτουργικό Windows Mobile.

Όπως έγινε γνωστό (μετά από διαρροή του πλάνου της για το 2010) η εταιρεία σχεδιάζει την κυκλοφορία κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android της Google για το 60% των νέων τηλεφώνων της που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

H απόφαση αυτή της HTC να στραφεί προς το Android της Google, αν και δεν προκαλεί έκπληξη αφού η εταιρεία είναι μέλος της Open Handset Alliance, ωστόσο αποτελεί σημαντικό ορόσημο.
[via]
|

Ελλάδα: Εκτόξευση Κατασκοπευτικού Δορυφόρου



Η Γαλλία θέτει σήμερα σε λειτουργία, στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, ο οποίος και θα εκτοξευθεί στις 13:26 τοπική ώρα, με πύραυλο Ariane 5 GS, από το Ευρωπαϊκό Spaceport στη Γαλλική Guiana.

Η πτήση θα διαρκέσει 59 min, 23 sec μέχρι τη στιγμή που ο Helios 2B θα εκτοξευθεί σε Ηλιοστατική τροχιά.

Η Γαλλία έχει χρηματοδοτήσει το 90% της σειράς Helios2 αξίας 2 δισ. € με την Ελλάδα, την Ιταλία το Βέλγιο και την Ισπανία να συνεισφέρουν το 10%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που η Γαλλία συνεργάζεται στενά στο στρατιωτικό σχεδιασμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες , θεωρεί την ανεξάρτητη πρόσβαση στη διαστημική συλλογή πληροφοριών ως στρατηγική προτεραιότητα. [via]
|

Wind F2G: Δωρεάν 100MB mobile internet για 14 ημέρες



Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της Wind το F2G προσφέρει εντελώς δωρεάν:
  • 100 SMS προς όλους τους εθνικούς προορισμούς
  • 100 MB mobile internet
  • 500 SMS προς όλους τους προορισμούς WIND F2G
  • Δωρεάν πρόσβαση στο WIND Plus
Η προσφορά αφορά όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND* χωρίς καμιά απολύτως προϋπόθεση και κάνοντας μόνο μια δωρεάν κλήση στο 1245

Διευκρινίσεις:
  • Η ενεργοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά
  • Η διάρκεια ισχύος των δωρεάν SMS και των δωρεάν MB για mobile internet είναι 14 ημέρες
  • Η προσφορά διατίθεται σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND *εκτός WIND International, Mo’ MAD, και AB
  • Μετά τη λήξη της διάρκειας ισχύος των δωρεάν SMS ή MB ή την κατανάλωση τους, ο συνδρομητής χρεώνεται σύμφωνα με τις βασικές χρεώσεις του οικονομικού του πακέτο
  • Τα 100 MB Mobile Internet αφορούν περιβάλλον εκτός WIND Plus, και off-portal sites, με τη χρήση των ρυθμίσεων WIND Plus/WIND GPRS με τη χρήση των ρυθμίσεων WIND Plus/WIND GPRS
  • Επίσης, οι συνδρομητές έχουν απεριόριστη πρόσβαση και πλοήγηση στο WIND Plus για 14 ημέρες
  • Τα δωρεάν SMS και MB δεν ισχύουν για καθεστώς περιαγωγής.
|

Τα κινητά δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου


Μια νέα μεγάλη επιστημονική μελέτη, υπό την αιγίδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας της Δανίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική μεταβολή στον αριθμό των εγκεφαλικών όγκων στους ενηλίκους από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όπου αυξήθηκε κατακόρυφα η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Η έρευνα, δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of the National Cancer Institute» από την Δρ. Ιζαμπέλ Ντελτούρ.

Η ερευνήτρια μελέτησε τη συχνότητα των όγκων στον εγκέφαλο σε ανθρώπους ηλικίας 20 - 79 ετών από τις σκανδιναβικές χώρες και ανακάλυψε πως τα περιστατικά καρκίνου δεν έχουν αυξηθεί ουσιαστικά από τότε που εισήχθησαν τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για επιβεβαίωση. [via]

|

Εορταστικό Xmas Template



Οι γιορτές πλησιάζουν και είπα να στολιστούμε λίγο...

Έτσι το template logo προσαρμόστηκε στο πνεύμα των ημερών.

Θέλω να πιστεύω ότι σας άρεσε...
|

Google Public DNS



Μια νέα σχετικά υπηρεσία έκανε την εμφάνισή της από την Google, το όνομα αυτής Google Public DNS και παρέχεται δωρεάν στους χρήστες προσφέροντας ταχύτερη πλοήγηση στο Διαδίκτυο και μεγαλύτερη ασφάλεια .

Όπως ισχυρίζεται η Google η υπηρεσία Public DNS είναι πολύ πιο ανθεκτική σε spoofing attacks από τους DNS servers των ISP.

Φυσικά δεν είναι λίγοι αυτοί που δε βλέπουν με καλό μάτι αυτή την πρωτοβουλία της Google, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλει να αυξήσει την επιρροή της στο Internet και κατ' επέκταση στα δεδομένα που διακινούνται μέσω αυτού.


Όπως και να έχει εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα αυτή υπηρεσία, ορίζοντας ως primary DNS servers το 8.8.8.8 και και ως secondary το 8.8.4.4.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
|

Το Πλαίσιο γιορτάζει με 40 άτοκες δόσεις

Το  Πλαίσιο γιορτάζει  με 40 άτοκες δόσεις  σε 40 top προϊόντα τεχνολογίας!
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη «γέννησή» του και το Πλαίσιο σβήνει τα κεράκια του, μετρώντας αντί για χρόνια, λέξεις.

Ο εορτασμός των 40 χρόνων από το Πλαίσιο θα διαρκέσει συνολικά 40 ημέρες, με διαφορετικές εκπλήξεις κάθε βδομάδα.

Για την επικοινωνία των επετειακών προσφορών για τις 40 δόσεις δημιουργήθηκε ένας ειδικός κατάλογος ο οποίος κυκλοφόρησε σαν ένθεση με την κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε 255.000 αντίτυπα και διανέμεται παράλληλα και από τα καταστήματα Πλαίσιο. Η επικοινωνία υποστηρίζεται ακόμη με ραδιοφωνικά μηνύματα & χορηγίες και εξωτερική διαφήμιση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το εσωτερικό και οι βιτρίνες των καταστημάτων καθώς και το www.plaisio.gr έχουν διακοσμηθεί ανάλογα, με τις 40 λέξεις που χαρακτηρίζουν την 40χρονη ιστορική πορεία της εταιρείας.

[via]

|

Microsoft: Διαψεύδει τα περί Black Screens of Death



Η Microsoft, μετά από ενδελεχή έρευνα, διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της βρετανικής εταιρίας PREVX, η οποία αναρτήθηκε στο site της στις 27 Νοεμβρίου 2009, αναφορικά με την εμφάνιση της μαύρης οθόνης στα λειτουργικά συστήματα Windows της Microsoft, μετά την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων ασφαλείας της εταιρίας.

Η Microsoft προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι εν λόγω ισχυρισμοί και κατέληξε ότι το φαινόμενο της μαύρης οθόνης δεν σχετίζεται με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η PREVX δεν επικοινώνησε με την Microsoft η οποία αντιλήφθηκε το παραπάνω θέμα από το site της PREVX.

Η PREVX επιβεβαίωσε την έρευνα της Microsoft και σε χθεσινή της δημοσίευση ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την αναστάτωση. [via]
|

Download: FreeBSD 8.0


Η νέα έκδοση 8.0 του FreeBSD είναι εδώ και σας περιμένει να την δοκιμάσετε.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το FreeBSD είναι ένα ελεύθερο, λειτουργικό σύστημα για servers και desktops.

Οι βελτιώσεις στην τελευταία έκδοση είναι πολύ σημαντικές εστιάζοντας κυρίως:
  • Δικτύωση (802.11: υποστήριξη VAP, Mesh Networking & TDMA, NFS v3: υποστήριξη GSSAPI, NFS v4 experimental, IP Routing: υποστήριξη FIB & ECMP)
  • Ασφάλεια (ενσωμάτωση του TrustedBSD MAC Framework, stash smacking protection, κ.α.)
  • Σταθερότητα (νέα υλοποίηση USB, τελειοποίηση της υλοποίησης ZFS, κ.α.)
  • Επιδόσεις (βελτιώσεις σε SMP, ULE CPU Scheduler, Kernel Threads, locking κ.α.)
  • Συμβατότητα (πειραματική υποστήριξη MIPS αρχιτεκτονικής, μερική υποστήριξη DTrace, διάφοροι νέοι drivers)
  • Virtualization (Jails v2, Xen DomU, VirtualBox Host/Guest support)
Οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων μπορούν να αναβαθμιστούν εύκολα και απλά μέσω του freebsd-update ενώ υπάρχει και η ελληνική μετάφραση του FreeBSD, όπου και είναι διαθέσιμη εδώ.

Download: FreeBSD 8.0 (64bit)
Download:
FreeBSD 8.0 (32bit)
[via]
|

Vodafone: Nέες μειώσεις κατά 20,61%



Η Vodafone ανακοίνωσε εκ νέου, μείωση των τιμών της, στα τέλη τερματισμού για κλήσεις από όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα προς το δίκτυό της,.

Οι νέες μειωμένες τιμές κατά 20,61%, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2010.

Συγκεκριμένα, τα τέλη τερματισμού κλήσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone θα μειωθούν από €0,0786 το λεπτό σε €0,0624 το λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Από τις νέες μειωμένες τιμές αναμένεται να επωφεληθούν άμεσα οι συνδρομητές δικτύων σταθερής τηλεφωνίας για τις κλήσεις τους προς το δίκτυο της Vodafone.