Posted by MinO | 39 comments

Αρχική Εγκατάσταση image σε DreamBoxΑυτός ο οδηγός έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε Dreambox 500s με Gemini Image και CCCam αλλά λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άλλα μοντέλα Dreambox .

Στους Dreambox 7020 - 7025 προτιμάμε την πιο γρήγορη μέθοδο αναβάθμισης μέσω δικτύου μιας και τα λογισμικά έχουν το τριπλάσιο μέγεθος απο του Dreambox 500 και η σειριακή θύρα είναι πολύ αργή. (μπορεί να πάρει και μισή ώρα να ανέβει το firmware, ενώ μέσω δικτύου 2 - 3 λεπτά) Παρόλα αυτά η μέθοδος σειριακά είναι πιο ασφαλής.

===============================================
AΡXIKH EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ GEMINI σε DreamBox 500s με CCcam
===============================================


Απαιτούμενος χρόνος: Περίπου 1 (μία) ώρα


Προϋποθέσεις :
Να έχουμε διαβάσει τουλάχιστον μια φορά τα επισημασμένα tips & tricks του εξαιρετικού forum Satfreaks για να γνωρίζουμε τα βασικά τα οποία θα μας χρειαστούν στην πορεία της εγκατάστασης
Να έχουμε υπομονή και επιμονή!
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του Router μας (πχ 192.168.1.254)
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του υπολογιστή μας (πχ. 192.168.1.2)
Να γνωρίζουμε το Sub Domain μας (πχ 255.255.255.0)
Να έχουμε ορίσει Χρήστη με όνομα: Dreambox και password: root
Να έχουμε μοιράσει φάκελο με το όνομα movie μέσα στον Υπολογιστή μας με Full δικαιώματα
Να έχουμε ανοίξει την πόρτα 4000 για Ngrab (για video recording στο pc) τόσο στον router μας όσο και στο Firewall μας.

Απαιτούμενος Εξοπλισμός:

DreamBox 500s
PC με ελεύθερη com port
Νull Modem Cable

Απαιτούμενα προγράμματα:
DreamUp1321
Erase.img
Gemini 4.x.x img
FlashFXP (FTP Client)

Προαιρετικά Προγράμματα:
DreamEdit

• Αποσυνδέουμε το Dreambox απο ολα τα καλώδια του και συνδεουμε το null modem cable ανοίγουμε το dreamup συνδεουμε την τροφοδοσια ρευματος και φλασάρουμε το erase.img μόλις τελειώσει το "φλασαρισμα" του περνάμε τo τελευταίο Gemini.img (πχ Gemini 4.20) (η διαδικασία κρατάει περίπου 10-15 λεπτά).

• Συνδέουμε όλα τα καλώδια και ανοίγουμε το Dreambox εκεί επιλέγουμε : Σήμα PAL -- >Μονο Lnb -- > Και επιλέγουμε τον δορυφόρο -ους που θέλουμε να κατεβάσουμε τα κανάλια μας (πχ Hotbird 13)

• Μόλις βρει τα κανάλια (κανα 5λεπτο μετά) πάμε και σετάρουμε (από τις ρυθμίσεις) το δίκτυο μας και κάνουμε mount τον φάκελο movie από τον δίσκο του pc μας με CIFS .

• Πάμε στο PC μας και μέσω FTP Client (πχ FlashFxp) πάμε και κάνουμε copy το config (CCcam.cfg) που μας εχει δώσει ο σερβιτόρος μας μεσα στο var/etc . Αν δεν το κάνουμε αυτό θα μας φάει το σκοτάδι..

• Πάμε πάλι στο Dreambox και επειλέγουμε Setup -- >blue panel -- >Addons-->Download (Gemini Server)-- >Cam και κατεβάζουμε από τον Server CCcAM 2.0.6 complete για να δουλέψουν τα TPS και AVON στο καπάκι πατάμε exit και :

• Μέσα από το -->Download (Gemini Server)-- πάμε στο Locale και κατεβαζουμε Ελληνική Γλώσσα και την εγκαθιστούμε πατάμε exit και

• Στην συνέχεια πάλι από -->Download (Gemini Server επιλέγουμε Skins-PAL και κατεβάζουμε το επιθυμητό skin (πχ BlackMatrix) μόλις τελειώσουμε από τα install via internet πάμε με exit στο

blue panel και πατάμε enable ccam πάμε τότε στα settings του Auto Camd Setup που εμφανίζεται πρώτο πρώτο και του ρυθμίζουμε με ποιο ccam θα ξεκινάει εκεί διαγραφουμε το common interface και του βάζουμε αυτό που κατεβάσαμε (πχ ccam2.06) και πατάμε ΟΚ.

• Μετά πάμε και "σεταρουμε" από τα Settings το EGP τσεκάροντας το και επιλέγοντας να εμφανίζονται οι πληροφορίες του καναλιού .

• Εάν θέλουμε να βλέπουμε picons (εικονίδιο επιλεγμένου καναλιού) πάμε στο General tab του blue panel και στο τελευταίο tab επιλέγουμε από το list menu--> picon .

• Ακριβως πιο πάνω μπορουμε να ρυθμίσουμε σε ποιο σημείο (αριστερά, δεξιά πάνω, κάτω) της τηλεορασης μας θέλουμε εμφανίζεται η μπαρα πληροφοριών πατώντας το + ή το – αντιστοιχα.

• Εκεί επίσης μπορούμε να καθορίσουμε το πλήθος πληροφοριών που θέλουμε να λαμβάνουμε (πχ αν θέλουμε να βλέπουμε τα κλαδιά ως πληροφορία στην μπάρα πληροφοριών).

• Φευγουμε απο εκει και πάμε στο Setup --> System Settings-->Time Settings και του "σετάρουμε" να παίρνει ώρα από το PC

• Eκεί επίσης μεσα στο Setup --> System Settings-->παμε language και επιλέγουμε την Ελληνική Γλώσσα ως default

• Τέλος πάμε στο Setup --> System Settings--> OSD Settings και ρυθμίζουμε φωτεινότητα και αντίθεση (Αlpha τελειώς κάτω και Brightness kai Contrast λιγο πιο κατω από την μεση)

• Πατάμε Change Skin (blue button) και επιλέγουμε το νέο skin που κατεβάσαμε από πριν (πχ Black_matrix by MX).

Επανεκκινούμε το dreambox μας και φτιάχνουμε τα επιθυμητά μπουκέτα προς απεικόνιση διαφορετικά αν τα έχουμε ήδη αποθηκευμένα με κάποιο από τα πολλά προγράμματα ταξινόμησης και διαχείρησης (πχ dreamedit) πάμε στο pc μας και φορτώνουμε στο dreambox τα ήδη έτοιμα μπουκέτα που έχουμε φτιάξει και έχουμε κρατήσει backup.

• Τέλος κάνουμε copy στις αντίστοιχες θέσεις μέσω ftp client τα οποια scripts έχουμε (πχ h@cks@t, satan@ey κλπ) και είμαστε έτοιμοι.


Τα παραπάνω ισχύουν σε γενικές γραμμές και στους άλλους δέκτες, και σε άλλες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (PLi, Νabilo, Nemesis κα) αλλά και για άλλα emulators που υπάρχουν. (mgcamd, scam κα)


Εnjoy
by MinOtaVrS

39 comments:

 1. Δεν παίζεσαι μετα τα navigation τωρα παιζεις γερά και στα δοευφορικά...

  ΕΥΓΕ ΝΕΕ ΜΟΥ !!

  (Bill απο Μηχανιώνα)

  ReplyDelete
 2. Είσαι ωραίος!
  Προσφάτως απέκτησα και εγώ DB!
  Και θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις, αν μπορείς να με βοηθήσεις.

  ReplyDelete
 3. Για πλήρη και εφ' ολης της ύλης ενημέρωση ακολουθα το λινκ που εχω δ'ωσει για το forum των παιδιών του satfreaks το οποίο ειναι οτι καλύτερο για αρχή στα DM ;)

  ReplyDelete
 4. Ωχ!
  Δεν το ήξερα ότι θα βάλει και την σκ@τοφατσά μου φόρα παρτίδα!

  Χμμμμ!
  Πρέπει να πέσει φωτομάγαζο!

  ReplyDelete
 5. ????????????????????????????????????????????????????????????
  :)

  ReplyDelete
 6. Πολύ καλή η όλη ιστορία αλλά είναι μανίκι κάτι πιο εύκολο δεν παίζει για στήσιμο;

  ReplyDelete
 7. Φυσικά και παίζει ... βρισκεις κάποιον που να ξερει και το φτιαχνει αντι εσου :)

  ReplyDelete
 8. Aγαπητέ Μινόταυρε, θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιες αρχές που να με καθοδηγήσουν και για τον 7020??? Επειδή είμαι λίγο μπερδεμένος με την όλη κατάσταση που υπάρχει σε αυτόν τον δέκτη..... Ευχαριστώ!

  ReplyDelete
 9. Δεν αλλάζει κάτι οι βασικές αρχές ειναι ιδιες για ολα τα ονειροκουτα...οτι κανεις με τον 500αρη κανεις και με τους αλλους μην σου πω και ακόμα λιγότερα...

  ReplyDelete
 10. Κυρ Μινώταυρε θα ήθελα να ρωτήσω μια ιδιάζουσα περίπτωση χρήσης του Dream box 500 που έχω. Τον αγόρασα έτοιμο στημένο …… (είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς άσχετους που προσπαθούν ) . θέλω μέσο ασύρματου δικτύου να βλέπω τα κανάλια του Dream box στον φορητό μου υπολογιστή ( ξέρω ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα ) . το πρόβλημα είναι πώς αυτός που έχει στήσει τον δέκτη δεν μου δίνει το user name & password ( που τα έχει αλλάξει από τα στάνταρ του δέκτη) για να μπορέσω να τον λειτουργήσω μέσο δικτύου . θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον δέκτη χωρίς να χαλάσω το λογισμικό του .

  ReplyDelete
 11. ΨΑξου και στησε tux commander ;)

  ReplyDelete
 12. • Μόλις βρει τα κανάλια (κανα 5λεπτο μετά) πάμε και σετάρουμε (από τις ρυθμίσεις) το δίκτυο μας και κάνουμε mount τον φάκελο movie από τον δίσκο του pc μας με CIFS .

  • Πάμε στο PC μας και μέσω FTP Client (πχ FlashFxp) πάμε και κάνουμε copy το config (CCcam.cfg) που μας εχει δώσει ο σερβιτόρος μας μεσα στο var/etc . Αν δεν το κάνουμε αυτό θα μας φάει το σκοτάδι..
  ΕΔΩ ΚΟΛΗΣΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

  ReplyDelete
 13. http://www.google.gr/search?q=CCcam.cfg+dreambox&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

  ReplyDelete
 14. Γνωρίζει κάποιος γιατι μπορει να μου βγάζει μήνυμα Abort by user, Exciting. Και στην ουσια δεν ολοκληρώνει το erase.img

  ReplyDelete
 15. Ποιο image βαζεις? για δοκιμασε αυτό
  http://minotavrs.blogspot.com/search/label/DM500s%20Gemini%204.70%20GSF%20Mod

  εχει full οδηγιες....

  ReplyDelete
 16. Που βρίσκουμε το Erase.img?

  ReplyDelete
 17. αν κανεις ενα απλο google search θα το βρεις πρωτο πρωτο..

  ReplyDelete
 18. Το βρήκα απλά φοβάμαι μήπως ειναι πειραγμένο κ brickaro τον DM

  ReplyDelete
 19. mpes sto satfreaks kai katevaseto apo ekei

  ReplyDelete
 20. Καλησπερα..Ανακαλυψα τυχαια το blog. Θελω να κανω καποιες ερωτησεις σ ενα προβλημα που εχω.. Στο σπιτι εχω συνδρομη nova οποτε στη ταρατσα εχω ενα πιατο και το lnb του..μεχρι εδω ολα καλα..

  Επειδη παλιοτερα ειχα ασχοληθει με το dreambox αποφασισα να τον ξεθαψω απο τη ντουλαπα και να τον βαλω σε αλλη τηλεοραση στο δευτερο οροφο..Οποτε χρησιμοποιησα το ιδιο πιατο βαζοντας απλα ενα δευτερο lnb διπλα με μια διπ΄λη βασης στηριξης που αγορασα..

  Μεχρι εδω καλα..Μολις ανοιξα το dreambox βρισκει το δορυφορο της hotbird αλλα δε πιανει καλο σημα (γυρω στο 50 snr) και δε κλειδωνει. Αποφασιζω να το δικομασω στην αλλη τηλεοραση που ειναι συνδεδεμενο το nova και παιζει μια χαρα..Αλλα και εκει το ιδιο.. Οποτε φταει κατι στο dreambox???Τι μου προτεινεται να κανω?

  Ευχαριστω

  Μανος

  ReplyDelete
 21. An to sima sou einai OK sto klasiko dekth ths nova kai den exeis prob tha allaza image sto dreambox

  Dokimase afto ths gsf team

  http://minotavrs.blogspot.com/search/label/DM500s%20Gemini%204.70%20GSF%20Mod

  Logika tha eisai OK

  gia perissotero support edw http://www.satfreaks.net/

  ReplyDelete
 22. φίλε Anonymous λες :{χρησιμοποίησα το ίδιο πιάτο βάζοντας απλά ενα δεύτερο lnb διπλα..}
  ΔΕΝ μπορείς να βάλεις δεύτερο lnb δίπλα και να στοχεύει τον ίδιο δορυφόρο,απλά χρειάζεσαι 1 διπλό lnb, δηλαδή να βγάζει 2 εξόδους στον ίδιο δορυφόρο.

  ReplyDelete
 23. Καλησπερα και παλι..ευχαριστω για τις απαντησεις..Φιλε Τασο σ ευχαριστω για την επισυμανση..Ειχα την εντυπωση πως αυτο εκανα ειχα νοημα..μαλλον εκανα λαθος απ οτι μου λες..

  Μino o δεκτης της nova παιζει κανονικα ..οποτε λογικα θα φταει το dreambox .μπηκα στο menu στα infos και βλεπω πως η εκδοση λογισμικου ειναι η 3.5.0 την οποια ειχα περασει στις 15.04.2007. Υπαρχει καποιος οδηγος για να περασω το Gemini 4.70 GSF Mod ?

  Ευχαριστω

  Μανος

  ReplyDelete
 24. Η διαδικασια ειναι η ιδια μονο τo image και η εκδοση του αλλαζει...

  ReplyDelete
 25. Επειση πανβε χρονια που ασχοληθηκα και δε θυμαμαι βασικα πραγματα..Ο οδηγος αυτος ειναι ενταξει? http://minotavrs.blogspot.com/2008/04/image-dreambox.html

  Και το ρωταω επειδη ο τιτλος ειναι "αρχικη εγκατασταση"

  Κ επειδη σε μενα δε θα ειναι αρχικη..γι αυτο..sorry αν ειναι χαζη η ερωτηση..

  Μανος

  ReplyDelete
 26. Καλησπέρα δεν μπορώ να βρω το Erase.img παίζει κανένα ling?

  ReplyDelete
 27. file mou afou perasw to 4.70 gsf mod ποιο cccam na katevasw apo to addons server?

  ReplyDelete
 28. Den xreiazete na peraseis kapoio to exei idi mesa by default

  ReplyDelete
 29. file perasa tin 4.70 gfs alla to hot bird doryforos den pianei oyte vlepei ta ellinika kanalia giati?

  ReplyDelete
 30. Minotaure συγχαρητηρια για τη πολυ καλη δουλεια ....!!!
  Για nemesis υπάρχει αντιστοιχος addons server για να κατεβασω mgcamd ή newcamd ...??

  ReplyDelete
 31. Aπο οσο θυμαμαι ναι... Αν θες όμως οτι καλυτερο για το δεκτη σου βαλε αυτό http://minotavrs.blogspot.gr/search/label/DM500s%20Gemini%204.70%20GSF%20Mod

  ReplyDelete
 32. το εχω δοκιμασει το GSF mod ,πολυ καλό ...απλα το Gemini μου φαινεται οτι δεν μου βγαζει τοσο καλη εικονα ειναι λιγο pixelise...η ειναι ιδεα μου...?Παντως αν ξέρεις το server για nemesis θα τον ήθελα...

  ReplyDelete
 33. ΓΙΑ ΔΕς ΕΔΩ... http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=113261 ΨΑχνεις για το extra url ;)

  εναλλακτικά στο google
  https://www.google.com/search?q=nemsis+addon+server+extra+url#hl=el&safe=off&tbo=d&spell=1&q=nemesis+addon+server+extra+url&sa=X&ei=R-IOUbKPFs-LswarsoHACg&ved=0CC0QvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=e866cf91e2b02f80&biw=1680&bih=883

  ReplyDelete
 34. Καλησπέρα.Η εγκατάσταση του Dreambox που περιγράφεις είναι για δωρεάν δορυφορικά?ευχαριστώ

  ReplyDelete
 35. Παιδιά καλησπέρα,

  Τις τελευταίες δυο μέρες ασχολούμαι λίγο με το dreambox μπας και δούμε κανένα ελληνικό κανάλι εδώ στην ξενιτιά.
  Έχω dreambox 500, είμαι Κύπρο, έχω εγκαταστήσει επιτυχώς το gemini και υπάρχουν πολλά κανάλια. Φαίνονται και τα ελληνικά nova cinema, mega, ant1, star, nova sports κτλ. αλλά εμφανίζει μαύρη οθόνη.

  Καμιά ιδέα;

  ReplyDelete
 36. iptv κανενα οδηγο για οδηγο για dreambox

  ReplyDelete