|

Nova Card sharing, οι πρώτες συλλήψεις


Για άλλη μια φορά το www.sdtv.gr πρωτοπορεί και έχει σε αποκλειστικότητα το δελτίο της αστυνομίας.

Τελικά η δημοσίευση του DSTV που αφορούσε τη Forthnet και τον έλεγχο IPs για ΝΟVA Card Sharing ήταν πέρα για πέρα αληθινή, βλέπετε σήμερα ανακοινώθηκαν και οι πρώτες συλλήψεις.

Συγκεκριμένα επτά άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο, ύστερα από μήνυση κατ΄αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου (Card Sharing )!

Οι συλληφθέντες σε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του Internet, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι για το διάστημα 2008-09, χάθηκαν περίπου 30.520.000 €!