|

Η Forthnet ελέγχει IPs για Card Sharing


Κάντε click στην εικόνα για μεγέθυνση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού DSTV που ειδικεύεται στα δορυφορικά, η NOVA σκληραίνει την στάση της και μετά το εξώδικο, στους διαχειριστές του justin.tv και του blog troktiko, έδωσε την έγκρισή της στην FORTHNET στο να ελέγξει και καταγράψει όλες τις IP πελατών της, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς μοιράζουν η μοιράζονται κλειδιά από κάρτες NOVA, το γνωστό και ως internet card sharing.

Όπως γράφετε στο περιοδικό, έχει γίνει αίτηση στην εισαγγελική αρχή έτσι ώστε να εξαναγκασθούν και οι άλλοι παροχείς να κάνουν το ίδιο, δίνοντας έτσι τα στοιχεία των πελατών τους που χρησιμοποιούν αυτόν τον παράνομο τρόπο διαμοίρασης.

To θέμα αμέσως έλαβε διαστάσεις στο δορυφορικό και Internetικό γίγνεσθαι και κάποιοι χρήστες ήδη ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θίγοντας έτσι το ευαίσθητο θέμα του προσωπικού απορρήτου.

Μάλιστα σε συζητήσεις χρηστών γράφεται τόσο ότι η Forthnet έχει στείλει σχετικό memo στην HOL, όσο ότι στην Κατερίνη ήδη συνελήφθησαν κάποιοι για αυτό τον λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet έχει αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της NOVA εδώ και 11 μήνες.