|

Η Forthnet αγόρασε την NOVA




Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με διάφορους "μνηστήρες", οι οποίοι δεν ακολούθησαν μέχρι το τέλος τη διαδικασία, η NOVA πουλήθηκε τελικά στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet. Το τίμημα διαμορφώθηκε στα 430 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν σχετίζεται με τα εξωπραγματικά νούμερα που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
* Η συγκεκριμένη κίνηση ισχυροποιεί σημαντικά την παρουσία της Forthnet στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ενόψει της σύγκλισης των τηλεπικοινωνιών με την ψυχαγωγία σε αυτό που ονομάζουμε "triple play". Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν γνωστά τα σχέδια της Forthnet για την ενίσχυση της δραστηριότητας της. (Capital)

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστεί η Forthnet για την εξαγορά της NOVA θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Σε μια περίοδο σαν κι αυτή που διανύουμε με απουσία retail σημαίνει ότι αυτός που θα καλύψει την αύξηση θα είναι στρατηγικός επενδυτής. Στην ουσία να βρεθεί κάποιος που με τα λεφτά που είναι να αγοράσει την NOVA, να αγοράσει και την Forthnet. Θέλει προσοχή στον τρόπο που θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η εξαγορά και πιθανόν στη συνέχεια κάποια συγχώνευση. (Ημερησία)
[via]