|

Παρουσίαση του Netbook HP 2133 Mini-Note


HP 2133 Mini-Note PC (FU353EA)

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε πιο γρήγορα για μένα και μου έκανε δώρο ένα gadget το οποίο επιθυμούσα εδώ και καιρό.

Στην εποχή τoυ Mobile BroadBand 3G Internet και με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να δίνουν μάχη με δωρεάν προσφορές Netbooks, άρπαξα την ευκαιρία ώστε να γίνω και εγώ κάτοχος του HP 2133 Mini-Note PC (FU353EA) που δίνει η COSMOTE.

Από τις τρεις προσφορές που τρέχουν αυτή την στιγμή θεώρησα καλύτερη αυτή της COSMOTE πρώτον γιατί έχω δοκιμάσει το On The Go και γνωρίζω την ποιότητα των υπηρεσιών του και δεύτερον για το στολίδι που λέγεται HP 2133 Mini-Note PC (FU353EA).

Το Internet On The GO των 10 GB έρχεται ως υλοποίηση με το USB MODEM Ηuawei Ε270 HSPA/3G/2G αλλά δεν θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό μιας και το έχουμε αναλύσει και παλαιότερα.

Αυτό που χρίζει όμως ιδιαίτερης ανάλυσης είναι το HP 2133 Mini-Note το οποίο με βάρος μόλις 1,27 kg και την οθόνη WXGA των 8,9 ιντσών, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο PC με εξαιρετική ευχρηστία στη μεταφορά, διαθέτοντας ασύρματες & multimedia δυνατότητες με ιδιαίτερα προσεγμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο Netbook ξεχωρίζει για τον εργονομικό και ταυτόχρονα ποιοτικό σχεδιασμό του, "φορώντας" επάνω του όλα τα τελευταία καλούδια που θα θέλαμε να έχει ένα mini PC και με μέγεθος πληκτρολογίου που δεν προβληματίζει σε καμία περίπτωση τον μέσο χρήστη.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον σκληρό δίσκο των 120GB που με την προσθήκη του HP DriveGuard τον κάνει να ξεχωρίζει και έρχεται να αντισταθμίσει την υπεροχή των επεξεργαστών ATOM έναντι των VIA, που αυτό φοράει και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να φρενάρει κάποιους για να το αποκτήσουν.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

* Oθόνη WXGA 8,9 ιντσών, πλήρες εύχρηστο πληκτρολόγιο στο 92% του μεγέθους (QWERTY), και touchpad.

* Επεξεργαστή VIA C7-M ULV στα 1600MHZ με 1024 MB RAM.

* Ασύρματες τεχνολογίες like Wi-Fi Certified WLAN, Bluetooth

* Ενσωματωμένη VGA WebCam 640x480 με δυνατότητα εμφάνισης βίντεο, δημιουργία στιγμιότυπου εικόνας, web conferencing, ή instant messaging χωρίς να απαιτείται η αγορά επιπλέον εξοπλισμού.

* Απλό, εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και μεταλλικό περίβλημα από αλουμίνιo

* Ιδιαίτερα ανθεκτική οθόνη σε “πεσίματα” και σκελετό από μαγνήσιο

* Πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους 92%

* Σκληρό Δίσκο 120 GB HP 3D DriveGuard, το οποίο εκπέμπει σήμα για την προστασία του σκληρού δίσκου ενάντια σε αιφνίδιες κινήσεις ή χτυπήματα, χάρη στο τριών αξόνων ψηφιακό τσιπ μέτρησης επιτάχυνσης

* HP DuraKeys, που διαθέτουν διαφανή επένδυση πάνω από το πληκτρολόγιο του notebook, η οποία προστατεύει το φινίρισμα και τα τυπωμένα σύμβολα πάνω στα πλήκτρα.

* Ήχος υψηλής πιστότητας, στερεοφωνικά ηχεία, στερεοφωνικά ακουστικά/γραμμή έξοδος, είσοδος στερεοφωνικού μικροφώνου, ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο

* Μπαταρία ιόντων λιθίου 3 στοιχείων (28 WHr) για ελαφρύ βάρος, με διάρκεια ζωής δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά .

* Windows XP Home Edition Greek & English (2 διαφορετικά CD εγκατάστασης )

* Υποδοχή Kensington

* Υποδοχή ExpressCard/54, 1 υποδοχή Secure Digital