|

H Avast πουλάει δεδομένα περιήγησης από εφαρμογές προστασίας της

 

Σύμφωνα με την Arstechnica η Avast η δημοφιλής εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, διατάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ να σταματήσει την πώληση δεδομένων περιήγησης από τις εφαρμογές προστασίας περιήγησης της. Η FTC κατηγόρησε την Avast για παραπλάνηση των χρηστών σχετικά με τη χρήση των δεδομένων τους, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία πούλησε δεδομένα που οι χρήστες πίστευαν ότι ήταν ασφαλή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της FTC, η Avast πούλησε δεδομένα περιήγησης από εκατομμύρια χρήστες σε διαφημιστές και άλλες εταιρείες. Τα δεδομένα περιλάμβαναν ιστορικό περιήγησης, αναζητήσεις στο διαδίκτυο και επισκέψεις σε ιστότοπους. Η FTC ισχυρίζεται ότι η Avast δεν ενημέρωσε επαρκώς τους χρήστες για το πώς χρησιμοποιούσε τα δεδομένα τους και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από την πώληση των δεδομένων τους.

Η Avast συμφώνησε να διακανονίσει την καταγγελία με την FTC. Ως μέρος της συμφωνίας, η Avast απαγορεύεται να πωλεί δεδομένα περιήγησης από τις εφαρμογές προστασίας περιήγησης. Η εταιρεία υποχρεούται επίσης να διαγράψει όλα τα δεδομένα περιήγησης που έχει συλλέξει από τους χρήστες.

Αυτή η ενέργεια από την FTC αποτελεί μια σημαντική νίκη για τους καταναλωτές και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στις εταιρείες λογισμικού ότι δεν μπορούν να παραπλανούν τους χρήστες σχετικά με τη χρήση των δεδομένων τους.
[via]