|

Φήμες για κυκλοφορία των Windows 12 τον Ιούνιο του 2024

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Commercial Times, μιας εφημερίδας της Ταϊβάν που επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές ειδήσεις, η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα Windows 12 τον Ιούνιο του 2024.

Η ημερομηνία αυτή λέγεται ότι είναι πολύ σημαντική για τη βιομηχανία υπολογιστών στην Ταϊβάν, καθώς θα συμπέσει με την κυκλοφορία μιας νέας γενιάς υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης. Το δημοσίευμα αναφέρει τον ενθουσιασμό αρκετών διακεκριμένων ηγετών της βιομηχανίας PC από εταιρείες όπως η Acer, η Quanta, η MSI και η Gigabyte, οι οποίοι ανυπομονούν για το "πρώτο έτος του AI PC" και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Η πηγή της έκθεσης φαίνεται να βασίζεται στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Acer, Jason Chen, και του προέδρου της Quant, Barry Lam, οι οποίοι συμμετείχαν και οι δύο στην Έκθεση Ιατρικής Τεχνολογίας της Ταϊβάν στην Ταϊπέι  αυτή την εβδομάδα. Ο Chen εξέφρασε μια συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τη δυνατότητα των AI PCs να "επιταχύνουν συνεχώς" τη βιομηχανία μέσω της δημιουργίας AI εφαρμογών και όλων των σχετικών projects. Ο Lam ήταν πιο σίγουρος, προβλέποντας ισχυρή ανάπτυξη σε τρεις τομείς για την Quanta, AI PC, AI servers και AI automotive electronics. Οι Commercial Times ισχυρίζονται επίσης ότι ο Lam αναμένει ότι "το επόμενο καλοκαίρι, όταν η Microsoft λανσάρει μια νέα γενιά λειτουργικών συστημάτων Windows, τα AI PCs θα λανσαριστούν επίσης το ένα μετά το άλλο". Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να είναι απευθείας απόσπασμα δήλωσης από τον ίδιο.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 12 τον Ιούνιο του 2024, αν αληθεύει, θα είναι νωρίτερα από ό,τι πρότειναν κάποιες προηγούμενες πληροφορίες. Προηγήθηκε το Μάρτιο, μια διαρροή ενός επεξεργαστή Intel Meteor Lake desktop (MTL-S), ο οποίος ανέφερε την ακυκλοφόρητη έκδοση των Windows ως υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα. Εκείνη την εποχή, πολλοί υπέθεσαν ότι τα Windows 12 θα κυκλοφορούσαν πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ακολουθώντας τον συνήθη τριετή κύκλο τους. Τον Μάιο, νέες πληροφορίες ανέφεραν ακόμα ότι η Microsoft ετοίμαζε μια δίκη της CPU βασισμένη σε ARM αρχιτεκτονική για συσκευές με Windows 12.

Οι επεξεργαστές Intel Meteor Lake αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς θα διαθέτουν ειδικό hardware για την επεξεργασία AI σε όλα τα SoC αυτής της οικογένειας. Από την άλλη πλευρά, τα πιο πρόσφατα τσιπ της οικογένειας AMD Ryzen 7000 έχουν μια λιγότερο ξεκάθαρη εικόνα για την υποστήριξη της AI. Μόνο τα Ryzen mobile 7040 "Phoenix" τσιπ διαθέτουν το hardware της αρχιτεκτονικής XDNA για να επιτρέπουν την τοπική επεξεργασία AI. Πιθανόν αυτό θα αλλάξει, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το Phoenix θα έρθει στην επιφάνεια εργασίας και ότι τα τσιπ της οικογένειας Ryzen 8000 θα φτάσουν στα smartphones τους επόμενους μήνες. Αυτό εγείρει επίσης το ερώτημα αν η υποστήριξη hardware AI processing θα είναι μία από τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 12.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο