|

Τέλος το ad block στο YouTube

 

Από τον Ιούνιο η Google είχε ξεκινήσει να περιεργάζεται την ιδέα να μπλοκάρει τους χρήστες του YouTube που χρησιμοποιούν ad blockers, πραγματοποιώντας ένα σχετικό πείραμα που είδαν πολλοί παγκοσμίως. Τώρα, και επίσημα, ο αμερικανικός κολοσσός σκληραίνει τη στάση του, αφού επιβεβαίωσε στο μέσο The Verge πως ξεκίνησε μια παγκόσμια προσπάθεια για να βάλει τέλος στο φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, σταδιακά όλοι οι θεατές παγκοσμίως θα αρχίσουν να έρχονται αντιμέτωποι με ένα μήνυμα που θα μπλοκάρει την πρόσβαση στο YouTube αν ανιχνεύεται πως οι διαφημίσεις μπλοκάρονται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα μέσω κάποιου plug-in για τον browser. Όσοι το επιχειρούν θα αντικρίζουν ένα μήνυμα που θα τους προτρέπει είτε να ενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις στο YouTube για να συνεχίσουν να παρακολουθούν δωρεάν ή, διαφορετικά, αν δεν θέλουν να αποσπώνται καθόλου από τις διαφημίσεις, δίνεται και η επιλογή της εγγραφής στη συνδρομητική υπηρεσία YouTube Premium.

Κατά πάσα πιθανότητα, το YouTube ελπίζει ότι τα μεγάλα διαφημιστικά διαλείμματα θα οδηγήσουν περισσότερους χρήστες να εγγραφούν στο YouTube Premium για να τις αποφύγουν.

[via]