|

How to Enable TPM 2.0 to Aorus Master Z390


 

Mε την έλευση του πολλά υποσχόμενου update των Windows 11 πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αναβαθμιστούν από τα Windows 10 στα Windows 11 αλλά δεν γνωρίζουν πως μπορούν να ενεργοποιήσουν το TPM 2.0 στις μητρικές της Gigabite. Παρακάτω θα δούμε πως θα το ενεργοποιήσουμε στην Aorus Z390 master (rev 1.0) που πολλοί νομίζουν λανθασμένα ότι δεν έχει support για TPM 2.0.

Καταρχάς κατεβάζουμε το PC Health Check Tool και επιβεβαιώνουμε οτι δεν έχουμε TPM Support μόλις αυτό γίνει και βεβαιωθούμε για αυτό κάνουμε reboot και πάμε στο Bios πατώντας το πλήκτρο Del από το keyboard μας μόλις δούμε το logo της Aorus και κάνουμε τα παρακάτω.

Α. Μέσα από το menu το BIOS επιλέγουμε "Advance Mode" (πατώντας το F2) και από τα επάνω κεντρικά tabs επιλέγουμε BOOT και κάνουμε DISABLE to "CSM Support"


Β. Βγαίνουμε απο το tab ΒΟΟΤ και πάμε στο tab Settings και επιλέγουμε το Miscellaneous tab εκεί θα πρέπει να κάνουμε ENABLE το "Intel Platform Trust Technology (PPT)"

Γ. Πάμε στο Save and Exit tab και επιλεγουμε Save για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις μας.

Αυτό ήταν στο επόμενο boot των windows όταν θα τρέξουμε το PC Health Check Tool θα δούμε ότι το TPM 2.0 Support έχει ενεργοποιηθεί κανονικά.

Κάπως έτσι μπορείτε κατά αυτό τον τρόπο και σε άλλα μοντέλα μητρικών της Gigabyte για Intel επεξεργαστές να ενεργοποιήσετε το TPM 2.0 Support ....

enjoy !