|

Κυκλοφόρησε το Phone Link με υποστήριξη iPhone και iMessage από PC

 

Η Microsoft υποσχέθηκε πριν μερικές ημέρες ότι θα διαθέσει μέχρι τα μέσα Μαΐου την εφαρμογή Phone Link για τους χρήστες iPhone έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το iMessage από έναν υπολογιστή.

Πιστή στο ραντεβού της, η εταιρεία υλοποιεί αυτή την υπόσχεση σήμερα. Το Phone Link επιτρέπει πλέον στους κατόχους iPhone να συνδέονται σε έναν υπολογιστή με Windows 11 και να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω iMessage, να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και να βλέπουν τις  ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές του smartphone, απευθείας σε ένα επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

Η ενημέρωση της εφαρμογής Phone Link είναι πλέον διαθέσιμη σε 85 χώρες και η σύνδεση με ένα iPhone χρησιμοποιεί την παρουσία του Bluetooth για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Η Microsoft είναι σε θέση να στέλνει μηνύματα μέσω iMessage στο Phone Link μπαίνοντας στην ουσία ως ενδιάμεσος σε όλα τα εισερχόμενα αυτά δεδομένα που στέλνονται μέσω Bluetooth και στη συνέχεια τα στέλνει εκμεταλλευόμενη τον τρόπο με τον οποίο η Apple σας αναγκάζει να στέλνετε γραπτά μηνύματα σε άλλους iPhone χρήστες.

Πρόκειται για μια έξυπνη παράκαμψη που σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ελεύθερα όσο το Phone Link είναι ανοιχτό, αλλά δεν θα μπορείτε να βλέπετε ένα πλήρες ιστορικό συνομιλιών ή να συμμετέχετε σε ομαδικές συνομιλίες iMessage. Το υπόλοιπο Phone Link είναι μάλλον βασικό σε σύγκριση με την ενσωμάτωση του Android και στις δυνατότητες που προσφέρει στο χρήστη. Μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, να βλέπετε το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων, ακόμη και να βλέπετε και να απορρίπτετε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου. Αλλά δεν μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες στο iPhone, απευθείας στον υπολογιστή σας, όπως μπορείτε να κάνετε με τις συσκευές Android, ενώ δεν υπάρχει και κάποια ενσωμάτωση για τις φωτογραφίες.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής Phone Link θα πρέπει να είναι διαθέσιμη αυτόματα, αλλά αν δεν δείτε τη νέα επιλογή iPhone κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μεταβείτε στην εφαρμογή Microsoft Store στα Windows 11 για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις..
 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο