|

Η Microsoft παρουσιάζει το νέο Bing με δυνατότητες ChatGPT

 

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing, η οποία ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η αναβάθμιση χρησιμοποιεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, η οποία έχει κατακτήσει τον κόσμο από το λανσάρισμά της πέρυσι.

Η κίνηση αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απειλή που έχει δει η Google για την κυριαρχία της στην αναζήτηση στο διαδίκτυο - και σηματοδοτεί την έναρξη μιας κούρσας εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των εταιρειών.

"Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα", δήλωσε ο επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης για να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε αιτήματα αναζήτησης.

Ο κ. Nadella δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι έτοιμο να αλλάξει τη φύση της διαδικτυακής αναζήτησης - και των αλληλεπιδράσεων με πολλά άλλα λογισμικά.

"Αυτή η τεχνολογία θα αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού που γνωρίζουμε", δήλωσε.

Το Bing θα ανταποκρίνεται πλέον στα ερωτήματα αναζήτησης με πιο λεπτομερείς απαντήσεις - όχι μόνο με συνδέσμους σε ιστότοπους.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνομιλούν με το ρομπότ για να προσαρμόζουν καλύτερα τα ερωτήματά τους. Περισσότερες απαντήσεις με βάση το πλαίσιο θα προστεθούν στη δεξιά πλευρά μιας σελίδας αναζήτησης.

Η νέα μηχανή αναζήτησης του Bing θα είναι άμεσα διαθέσιμη - με περιορισμένο αριθμό αναζητήσεων για κάθε άτομο. Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη των λεπτομερειών της Google για το δικό της νέο chatbot, το Bard.

[via]