|

Αμφίβολο το μέλλον για το Afterburner της MSI λόγω των ρωσικών κυρώσεων

 

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, έφεραν και την MSI αντιμέτωπη με τη χώρα κάνοντας την να διακόψει την υποστήριξή της για το αρκετά δημοφιλές εργαλείο overclocking της, το Afterburner. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται από τον developer του προγράμματος, Alexey “Unwinder” Nicolaychuk, ο οποίος ζει στη Ρωσία.

Την προηγούμενη βδομάδα, ο Nicolaychuk εξήγησε στο forum του Guru3D.com ότι ο “πόλεμος και η πολιτική” βγάζουν εκτός πορείας τις αναβαθμίσεις του Afterburner, που εδώ και καιρό διατίθεται δωρεάν.

Ο ίδιος έγραψε στην ανάρτησή του: “Το project έχει ήδη εγκαταλειφτεί από την εταιρεία εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που η MSI σταμάτησε να εκτελεί τις υποχρεώσεις της, βάσης της συμφωνίας άδειας χρήσης του Afterburner λόγω ‘πολιτικής κατάστασης’ ”.

Πρόσθεσε: “Προσπάθησα να συνεχίσω να εκτελώ τις υποχρεώσεις μου και δούλεψα μόνος μου τους τελευταίους 11 μήνες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Νιώθω ότι είναι μάταιο και σπαταλάω ενέργεια σε κάτι που δεν χρειάζεται η εταιρεία.”

Αν και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στο Afterburner όταν έχει ελεύθερο χρόνο, δήλωσε ότι πιθανότατα θα εγκαταλείψει το project για κάτι που θα του αποφέρει χρήματα. “Δεν βλέπω κανένα νόημα να προσπαθήσω να το κάνω κερδοφόρο αν η εταιρεία έχει αποφασίσει να παγώσει την αδειοδότηση. Αν θέλει να μείνει νεκρό, ας μείνει νεκρό”, πρόσθεσε.

Όλες αυτές οι δηλώσεις κάθε άλλο παρά καλές είναι για το μέλλον του Afterburner, το οποίο ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο με μια beta έκδοση. Η δημοσίευση του Nicolaychuk έγινε αφότου ένας χρήστης εντόπισε ότι το Afterburner δεν μπόρεσε να εμφανίσει την κατανάλωση ενέργειας της AMD Radeon RX 7900, η οποία κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο.

Σε αντίθεση με τον developer, η MSI πιστεύει το αντίθετο λέγοντας στο PCGamer: “Είμαστε πλήρως πρόθυμοι να συνεχίσουμε το MSI Afterburner. Η MSI εργάζεται πάνω στο πρόβλημα και αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.”

Στο μεταξύ, ο Nicolaychuk είπε ότι εργάζεται ενεργά στο RivaTuner Statistics Server, ένα εργαλείο παρακολούθησης των FPS. Ο ίδιος είπε πως “πρόκειται για μια ξεχωριστή και πλήρως ερασιτεχνική εφαρμογή που δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν το MSI Afterburner. Όποτε είτε με την MSI είτε χωρίς, το RTSS θα παραμείνει ζωντανό λαμβάνοντας μελλοντικές ενημερώσεις και υποστήριξη.”

[via]