|

Ευρέως διαθέσιμο το ChromeOS Flex που δίνει ζωή σε παλιούς Windows και Mac υπολογιστές


Το Φεβρουάριο η Google ανακοίνωσε το ChromeOS Flex, ένα εργαλείο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να πάρει έναν παλιό φορητό υπολογιστή με Windows ή Mac και να του δώσει νέα ζωή εγκαθιστώντας το Chrome OS.

Μετά την αρχική πρόσβαση που είχε δώσει σε περιορισμένο κοινό, η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να διαθέσει ευρέως το ChromeOS Flex σε περισσότερα Windows και Mac συστήματα. 

Τα βασικά κομμάτια παραμένουν τα ίδια. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ChromeOS Flex για να δημιουργήσετε μια bootable εγκατάσταση του Chrome OS σε ένα USB stick προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια και αν όλα είναι εντάξει, μπορείτε να αντικαταστήσετε πλήρως το λειτουργικό σύστημα του παλιού σας υπολογιστή με το Chrome OS. 

Όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά, η Google αναφέρει ότι έχει δοκιμάσει τη συμβατότητα του λειτουργικού με περισσότερες από 400 διαφορετικές συσκευές. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους στόχτους της δοκιμαστικής περιόδου, επιτρέποντας στη Google να συγκεντρώσει πολλά σχόλια από τους χρήστες και να διορθώσει περίπου 600 bugs τους τελευταίους μήνες.
 
Ενώ ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει το ChromeOS Flex, η Google το προωθεί κυρίως ως εργαλείο για επιχειρήσεις ή σχολεία για να επεκτείνουν τη χρησιμότητα παλαιότερου hardware. Για το σκοπό αυτό, τα τμήματα πληροφορικής μπορούν πραγματικά να αναπτύξουν το Flex στα δίκτυά τους αντί να ενημερώνουν κάθε υπολογιστή με μια μονάδα USB ξεχωριστά. Η Google σημειώνει επίσης ότι η διαχείριση των συσκευών Flex μπορεί να γίνει με την αναβάθμιση Chrome Enterprise, η οποία επιτρέπει στα τμήματα να διαχειρίζονται εφαρμογές και δικαιώματα σε ολόκληρες συστοιχίες υπολογιστών.

Οι κινήσεις αυτές συμβαίνουν περίπου ενάμιση χρόνο μετά την εξαγορά της Neverware από την Google, μιας εταιρείας που είχε πρώτη την ιδέα να επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν παλιούς υπολογιστές και να τους μετατρέπουν σε Chromebooks. Τώρα που το ChromeOS Flex αναπτύσσεται ευρέως, το λογισμικό CloudReady της Neverware θα μεταφερθεί στο Flex τις επόμενες εβδομάδες και το αυτόνομο προϊόν CloudReady θα τερματίσει τη λειτουργία του. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα από τη στιγμή που το Flex είναι αρκετά σταθερό ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν είχε το CloudReady, όπως την υποστήριξη του Google Assistant. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο