|

Η Microsoft ετοιμάζει νέα εικονίδια συστήματος για τα Windows 11

 

Αν νομίζατε ότι η συρόμενη γραμμή έντασης ήχου φαινόταν λίγο παλιομοδίτικη στα Microsoft Windows, τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι θα αποκτήσει μια νέα εμφάνιση.

Η Microsoft παρουσιάζει τώρα ανανεωμένα εικονίδια συστήματος στην πιο πρόσφατη beta έκδοση των Windows 11. Η εταιρεία έδειξε το σχεδιασμό ενός από τα εικονίδια, της γραμμής έντασης ήχου.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Microsoft αφήνει την αρχική κάθετη μαύρη μπάρα για μια οριζόντια που σβήνει την αριθμητική ένδειξη του ήχου για ένα πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα θυμίζει με μια ματιά τη γραμμή έντασης που θα συναντήσετε σε smartphone ή στο macOS.

Η τρέχουσα γραμμή έντασης ήχου στα Windows 10 και στα 11 προέρχεται από τα Windows 8, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2012, σύμφωνα με το OnMSFT.com. Ίσως λοιπόν, ήρθε η ώρα η Microsoft να ενημερώσει το σχεδιασμό της.

Το νέο volume bar θα φτάσει μέσω του Windows 11 Insider Preview Build 22533 στο Dev Channel. Στις σημειώσεις έκδοσης, η Microsoft εξηγεί: «Έχουμε ενημερώσει τη σχεδίαση για τις ενδείξεις συστήματος για φωτεινότητα, ένταση, απόρρητο κάμερας, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κάμερας και λειτουργία πτήσης, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις αρχές σχεδιασμού των Windows 11».

Πράγματι, η νέα γραμμή έντασης ήχου μοιάζει με την ένδειξη έντασης που μπορείτε να ανασύρετε μέσω της γραμμής εργασιών των Windows 11.

«Αυτές οι νέες γραμμές θα εμφανιστούν όταν πατήσετε τα πλήκτρα ήχου ή φωτεινότητας στον φορητό υπολογιστή σας και θα κρατήσουν το light/dark mode για να σας προσφέρουν μια πιο συνεκτική εμπειρία των Windows», προσθέτει η εταιρεία. «Οι δείκτες φωτεινότητας και έντασης ήχου συνεχίζουν να είναι αλληλεπιδραστικοί με την ενημέρωση.»

Η άλλη αλλαγή στη διεπαφή χρήστη που έρχεται στα Windows 11 είναι με την εφαρμογή Your Phone, η οποία μπορεί να συνδέσει ένα τηλέφωνο Android στο λειτουργικό σύστημα.

Your Phone app new UI change

«Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει ένα νέο παράθυρο κλήσης σε εξέλιξη με ενημερωμένα εικονίδια, γραμματοσειρές και άλλες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη που ευθυγραμμίζονται με τη βελτιωμένη σχεδίαση των Windows 11», λέει η Microsoft. «Η πραγματοποίηση κλήσεων με την εφαρμογή Your Phone θα εξακολουθεί να λειτουργεί όπως και πριν με αυτήν τη νέα διεπαφή χρήστη».

Όσοι χρήστες ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν την preview έκδοσης μπαίνοντας στο πρόγραμμα Windows Insider.

[via]