|

Η Proton προσφέρει δωρεάν VPN και email σε δημοσιογράφους που βρίσκονται σε μη ασφαλείς περιοχές


Η πάροχος εταιρεία VPN, Proton, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ProtonVPN Plus και ProtonMail Plus σε δημοσιογράφους που σχετίζονται με τον οργανισμό Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

«Στις μέρες μας η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δέχεται επίθεση με τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί», αναφέρει η Proton. "Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ασκούν λογοκρισία και χρησιμοποιούν εκφοβισμό σε οποιονδήποτε έχει διαφορετικές απόψεις. Έχουμε όλοι ευθύνη να υπερασπιστούμε αυτές τις ελευθερίες. Η αποστολή του RSF να υποστηρίζει τους δημοσιογράφους δίνοντας τους πρόσβαση σε πληροφορίες, είναι απολύτως απαραίτητη."

Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο ProtonVPN Plus και στο ProtonMail Plus σε «δημοσιογράφους που συνδέονται με τον RSF, οι οποίοι εργάζονται σε επικίνδυνες ζώνες ή υπό κατασταλτικά καθεστώτα». Σε αυτήν την περίπτωση, το πρώτο θα βοηθήσει τους χρήστες να παρακάμπτουν κυβερνητικούς περιορισμούς όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου, ενώ το δεύτερο θέλει να δώσει στους δημοσιογράφους έναν ασφαλή τρόπο να επικοινωνούν με τις πηγές τους σε αυτές τις περιοχές.
Όταν δοκιμάσαμε το ProtonVPN, διαπιστώσαμε ότι προσφέρει τις καλύτερες δωρεάν κατηγορίες συνδρομής που έχουμε δει, ενώ οι κατηγορίες επί πληρωμή παρέχουν πρόσβαση σε πολλά εργαλεία απορρήτου σε πολύ καλές τιμές. Είναι από τα καλύτερα προϊόντα τεχνολογίας του 2021.
Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Proton θα στείλει επίσης εκπροσώπους της "να διεξάγουν σεμινάρια, ώστε να εκπαιδεύσει τους δημοσιογράφους σχετικά με το πώς να προστατεύονται από κυβερνοαπειλές, να αποφεύγουν την online παρακολούθηση και να παρακάμπτουν τη λογοκρισία". Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει να συγκεντρώσει χρήματα για μια ποικιλία προγραμμάτων του RSF μέσω του 2021 Proton Lifetime Charity Fundraiser.
Αυτός ο έρανος είναι ουσιαστικά μια κλήρωση που θα προσφέρει σε έξι νικητές πρόσβαση στις υπηρεσίες της Proton εφόρου ζωής. Η εταιρεία υπόσχεται ότι και αυτή από την πλευρά της θα δωρίσει χρηματικό ποσό αντίστοιχο με αυτό που θα συγκεντρωθεί από τον έρανο, με όριο τα 100.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη δράση λήγει στις 28 Δεκεμβρίου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον RSF για την υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών του Βερολίνου, του Digital Security Lab , και του προγράμματος Βοήθειας.

[via]