|

H Alexa προτείνει το επικίνδυνο "Outlet Challenge" σε 10χρονο κορίτσι

Η Amazon έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για την Alexa αφού πρότεινε σε μια 10χρονη να τοποθετήσει ένα κέρμα σε ένα φορτιστή τηλεφώνου που ήταν κατά το ήμισυ μέσα σε πρίζα.

Η μαμά της κοπέλας περιέγραψε λεπτομερώς το περιστατικό στο Twitter, εξηγώντας ότι αυτή και η κόρη της ζητούσαν από την Alexa να τους βρει challenges για να κάνουν. «Κάναμε κάποιες σωματικές προκλήσεις, όπως το να ξαπλώσουμε και να κυλήσουμε κρατώντας ένα παπούτσι στο πόδι μας, από έναν καθηγητή φυσικής αγωγής στο YouTube νωρίτερα. Άσχημος καιρός έξω. Ήθελε απλώς να κάνει άλλο ένα», γράφει η μαμά.

Αλλά η Alexa στη συνέχεια απάντησε: «Εδώ είναι κάτι που βρήκα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ourcommunitynow.com: Η πρόκληση είναι απλή: συνδέστε ένα φορτιστή τηλεφώνου περίπου στα μισά σε μια πρίζα και στη συνέχεια βάλτε ένα κέρμα στα εκτεθειμένα δόντια.»

Ευτυχώς, το κορίτσι δε δέχθηκε την πρόταση που την έκανε η εικονική βοηθός. «Ήμουν ακριβώς εκεί και φώναξα, «Όχι, Alexa όχι!» Σαν να ήταν σκύλος. Η κόρη μου λέει ότι είναι πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως», έγραψε η μαμά.

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο BBC, η Amazon λέει: «Μόλις αντιληφθήκαμε αυτό το σφάλμα, αναλάβαμε γρήγορα μέτρα για να το διορθώσουμε».

Οι πληροφορίες που τράβηξε η Αλεχα από το ourcommunitynow.com, εν τω μεταξύ, είναι στην πραγματικότητα ένα άρθρο του Ιανουαρίου 2020 που προειδοποιεί τους γονείς για ένα viral challenge του TikTok, ονόματι «Outlet Challenge». «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, οι ηλεκτρολόγοι και τα σχολικά συστήματα προσπαθούν όλοι να μεταδώσουν το μήνυμα σχετικά με το πόσο επικίνδυνο είναι να το δοκιμάσετε», λέει.

[via]