|

Η «Μαύρη Οθόνη Θανάτου» των Windows 11 γίνεται και πάλι μπλε

 

Η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα Windows 11 με «Μαύρη Οθόνη Θανάτου» (BSOD) αντί για μπλε, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Όπως αναφέρει το Ars Technica, βυθισμένο στις σημειώσεις έκδοσης για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Beta και Release Preview Insider (έκδοση 22000.346) του λειτουργικού συστήματος υπάρχει το ακόλουθο σημείο: «Αλλάξαμε το χρώμα της οθόνης σε μπλε όταν μια συσκευή σταματά να λειτουργεί ή ένα σφάλμα διακοπής συμβαίνει όπως σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows».

Αυτό σημαίνει ότι ο όρος BSOD θα σημαίνει για άλλη μια φορά Blue Screen of Death, κάτι που πραγματικά θα έπρεπε να ήταν εξαρχής. Ο λόγος για τον οποίο η Microsoft το είχε μετατρέψει σε μαύρο για τα Windows 11 πιστεύεται ότι ήταν επειδή ταίριαζε με το μαύρο φόντο των οθονών login και shutdown, αλλά μπορεί να ήταν παράβλεψη καθώς αυτή η αλλαγή αναφέρεται ως «βελτίωση».

Όποιος είναι απογοητευμένος με την είδηση ότι η Microsoft πρόκειται να αναγκάσει τους χρήστες των Windows 11 να τρέχουν το πρόγραμμα περιήγησης Edge για ορισμένες εργασίες, μπορεί να βλέπει το BSOD πιο συχνά εάν προσπαθήσει να παρακάμψει τον περιορισμό. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή του EdgeDeflector, Daniel Aleksandersen, ο μόνος τρόπος για να παρακάμψετε τη φόρτωση του Edge στο μέλλον θα απαιτούσε «καταστροφικές αλλαγές στα Windows».

[via]