|

Windows 10: Θα λαμβάνουν μεγάλες ενημερώσεις μια φορά το χρόνο

 

Οι ενημερωτικές λειτουργίες που λάμβαναν δύο φορές το χρόνο τα Windows 10 σταματούν και θα αντικατασταθούν με μία μόνο ενημέρωση το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους από τώρα έως το 2025.

Σε μια ανάρτηση στο Windows Experience Blog που επικεντρώθηκε στην ενημέρωση Νοεμβρίου 2021 των Windows 10, ο John Cable, Αντιπρόεδρος για Διαχείριση Προγράμματος, Εξυπηρέτηση και Παράδοση των Windows ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 θα λαμβάνουν ενημερώσεις στο μέλλον.

Μέχρι τώρα, η Microsoft έβγαζε ενημερώσεις για νέες δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο, αυτή η πρακτική έχει πλέον αντικατασταθεί με μια ενημερωμένη έκδοση κάθε χρόνο. Η Microsoft τα ταξινομεί ως «επιλογές εξυπηρέτησης» και η νέα προσέγγιση ονομάζεται Κανάλι Γενικής Διαθεσιμότητας. Το δύο φορές το χρόνο, που ονομάζεται Εξαμηνιαίο Κανάλι, αποσύρεται.

Η μετάβαση στις ετήσιες ενημερώσεις θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη σχεδόν από όλους. Η λήψη και η εγκατάσταση των ενημερώσεων μπορεί να διαρκέσει πολύ και μόνο τότε θα ανακαλύψετε εάν η Microsoft κατάφερε να χαλάσει το λειτουργικό σύστημα για τη συγκεκριμένη διαμόρφωση του hardware σας. Το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσετε αυτή τη δοκιμασία μόνο μία φορά, αντί δύο φορές το χρόνο είναι ένα θετικό βήμα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις ασφαλείας και οι ενημερώσεις κώδικα γνωστές ως Patch Tuesdays, θα συνεχίσουν κανονικά.

Η Microsoft επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τουλάχιστον μία έκδοση των Windows 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. Οι εκδόσεις Windows 10 Home και Pro της Ενημερωμένης έκδοσης Νοεμβρίου 2021 θα λάβουν 18 μήνες συντήρησης και υποστήριξης. Οι εκδόσεις Education and Enterprise έχουν 30 μήνες. Ταυτόχρονα, η Microsoft θα σπρώξει σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα την αναβάθμιση Windows 11, τα οποία επίσης θα κυκλοφορούν ενημερώσεις λειτουργιών μόνο μία φορά το χρόνο.

[via]