|

Το Google Fi επιτρέπει από προεπιλογή κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις

 

Τις επόμενες εβδομάδες, η Google θα πραγματοποιήσει end-to-end κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις στο MVNO του Google Fi (MVNO=Mobile Virtual Network Operator- Εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών).

Όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα, κανείς, ούτε καν η Google, δεν μπορεί να ακούσει το περιεχόμενο μιας κλήσης. Παρόλο που είναι δυνατό να έχετε κρυπτογραφημένες ηχητικές κλήσεις από άκρο σε άκρο μέσω υπηρεσιών όπως το FaceTime και το WhatsApp, η νέα δυνατότητα του Google Fi το καθιστά προεπιλεγμένο για όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Το χαρακτηριστικό είναι λίγο περιορισμένο στην τρέχουσα μορφή του. Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο της Google θα ενεργοποιηθεί μόνο για κλήσεις μεταξύ δύο τηλεφώνων Android, όπου και οι δύο χρήστες είναι συνδρομητές Google Fi. Έτσι, προς το παρόν, τουλάχιστον, οι συνδρομητές iPhone Google Fi δεν θα επωφεληθούν. Η Google λέει ότι θα γνωρίζετε πότε μια κλήση είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο, επειδή θα αναπαράγει έναν "μοναδικό ήχο κλήσης" πριν συνδεθεί. Θα εμφανίζεται επίσης ένα εικονίδιο κλειδώματος στην οθόνη εάν πραγματοποιείτε μια κλήση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Phone της Google.

Υπόψη ότι οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Messages από την Google δεν θα είναι κρυπτογραφημένες και η κρυπτογράφηση αυτή λειτουργεί μόνο σε κλήσεις ένας προς έναν (άρα όχι κλήσεις συνδιάσκεψης). Δεν καλύπτεται επίσης η κρυπτογράφηση μηνυμάτων τηλεφωνητή.

Η λειτουργία λειτουργεί τόσο σε συνδέσεις Wi-Fi όσο και σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας LTE ή καλύτερης. Η δυνατότητα αυτή κλείνει απενεργοποιώντας την επιλογή "Κλήση Wi-Fi" στην εφαρμογή Google Fi.

[via]