|

Κατεβάστε το τελευταίο Ubuntu 21.10 "Impish Indri"

 

Μετά από μια σύντομη περίοδο δοκιμών beta, το Ubuntu 21.10 έγινε τελικά διαθέσιμο για λήψη στην «τελική» σταθερή του μορφή.

Με τη κωδική ονομασία “Impish Indri”, η έκδοση αυτή του Ubuntu δεν είναι έκδοση μακροχρόνιας υποστήριξης (LTS), επομένως υποστηρίζεται μόνο για εννέα μήνες.

Το Ubuntu 21.10 διαθέτει πυρήνα Linux 5.13 και μια παραλλαγή του προγράμματος περιήγησης Mozilla Firefox, που ονομάζεται Snap. 

Τι νέο υπάρχει

Το Ubuntu 21.10 φέρνει την ολοκαίνουργια PHP 8 και GCC 11, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους υποστήριξης για στατική ανάλυση, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινή επίγνωση της ασφάλειας των προγραμματιστών σε προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου. Με τους χρήστες επιφάνειας εργασίας του Gnome 40 αποκτούν δυναμικούς χώρους εργασίας και χειρονομίες αφής.

Το νέο Firefox Snap, βελτιώνει την ασφάλεια και εγγυάται πρόσβαση τόσο στις τελευταίες όσο και στις εκτεταμένες εκδόσεις υποστήριξης του προγράμματος περιήγησης. Οι ίδιες ακριβώς εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης διατίθενται σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Ubuntu, απλοποιώντας τη διαχείριση πλατφόρμας για προγραμματιστές επιχειρήσεων.

Κατεβάστε το Ubuntu 21.10

Για να κατεβάσετε εικόνες Ubuntu 21.10 για επιτραπέζιους υπολογιστές και διακομιστές, μεταβείτε στο παρακάτω κουμπί συνδέσμου:

Κατεβάστε το Ubuntu 21.10

 Το Ubuntu 21.10 διαθέτει ΔΥΟ πακέτα Firefox και προεπιλογή για το SNAP