|

Το Facebook μπλοκάρει τον προγραμματιστή πίσω από την εφαρμογή Unfollow Everything

Ένας προγραμματιστής που δημιούργησε ένα εργαλείο που επέτρεπε στους χρήστες να καταργούν αυτόματα την παρακολούθηση φίλων και ομάδων στο Facebook, υποστηρίζει ότι του απαγορεύτηκε οριστικά η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. 
Ο Louis Barclay ήταν ο δημιουργός του "Unfollow Everything", μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που επέτρεψε στους χρήστες του Facebook να διαγράψουν στην ουσία όλο το News Feed τους, καταργώντας την παρακολούθηση όλων των συνδέσεών τους με μια κίνηση. Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να σταματήσουν να ακολουθούν φίλους, ομάδες και σελίδες, γεγονός που αφαιρεί το περιεχόμενό τους από το News Feed, την καρδιά του Facebook που ελέγχεται από σχετικό αλγόριθμο. Το εργαλείο του Louis Barclay αυτοματοποίησε αυτή τη διαδικασία, αδειάζοντας άμεσα τη ροή ειδήσεων των χρηστών.

Σε απάντηση, το Facebook έστειλε στον Barclay μια επιστολή παύσης και παραίτησης νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι παραβίασε τους όρους παροχής υπηρεσιών του ιστότοπου δημιουργώντας λογισμικό που αυτοματοποιούσε τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών. Ο Barclay λέει ότι η εταιρεία "απενεργοποίησε μόνιμα τους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram" και "απαίτησε να συμφωνήσω να μην δημιουργήσω ποτέ ξανά εργαλεία που αλληλεπιδρούν με το Facebook ή τις άλλες υπηρεσίες του".

[via]