|

Επέστρεψε η εφαρμογή PC Health Check της Microsoft

 

Μετά από μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια, η Microsoft κυκλοφόρησε ξανά την εφαρμογή PC Health Check, η οποία σας λέει συγκεκριμένα γιατί το μηχάνημά σας είναι (ή όχι) συμβατό με τα Windows 11.

Η Microsoft απέσυρε την εφαρμογή τον Ιούνιο επειδή δημιουργούσε μεγάλη σύγχυση και απογοήτευση στους καταναλωτές. Αρχικά, η εφαρμογή απλώς ανέφερε εάν ένας υπολογιστής ήταν σε θέση ή όχι να υποστηρίξει το λειτουργικό σύστημα, χωρίς να αναφέρει το γιατί. Επίσης, παραπλάνησε τον κόσμο με το να νομίζει ότι ο υπολογιστής τους δεν ήταν συμβατός με τα Windows 11, ενώ στην πραγματικότητα η λειτουργία TPM 2.0 ήταν απλώς ανενεργή.

Έκτοτε η εταιρεία ενημέρωσε την εφαρμογή με ένα νέο κουμπί που ονομάζεται «δείτε όλα τα αποτελέσματα», το οποίο θα αναλύει γιατί ο υπολογιστής σας είναι συμβατός ή όχι με τα Windows 11.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις απαιτήσεις συστήματος, η εφαρμογή θα επισημάνει το πρόβλημα. Κάνοντας κλικ σε ένα ξεχωριστό κουμπί που ονομάζεται «προδιαγραφές συσκευής», θα μεταφερθείτε στη συνέχεια σε μια ιστοσελίδα της Microsoft που λέει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή για να λάβετε το καινούριο λειτουργικό σύστημα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download από οποιονδήποτε και χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να εγκατασταθεί και να τρέξει. Ωστόσο, μπορεί να απογοητευτείτε με τα αποτελέσματα. Οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11 έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μήνες και δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα δεν θα υποστηρίζεται επίσημα σε υπολογιστές με CPU που είναι γενικά παλαιότερες των τεσσάρων ετών.

Αυτές οι απαιτήσεις έχουν ενοχλήσει πολλούς χρήστες, οι οποίοι τρέχουν σχετικά καινούρια μηχανήματα. Αλλά η Microsoft υπερασπίστηκε τις απαιτήσεις της για το hardware, επικαλούμενη την ασφάλεια και τη σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος. Η εταιρεία πρόκειται να επιτρέψει σε άτομα να εγκαταστήσουν χειροκίνητα τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενους υπολογιστές, αλλά προχωρήστε με προσοχή, καθώς αυτά τα μηχανήματα δεν θα λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις.

Τα Windows 11 κυκλοφορούν στις 5 Οκτωβρίου για νέους και πρόσφατους υπολογιστές, αλλά οι παλαιότεροι υπολογιστές πιθανότατα δεν θα έχουν την επιλογή αναβάθμισης μέχρι το επόμενο έτος.

[via]