|

Οι λογαριασμοί Microsoft δεν απαιτούν πλέον την χρήση κωδικού

Η Microsoft αποφάσισε ότι είναι καιρός να σταματήσει να απαιτεί από εμάς να θυμόμαστε πολύπλοκους και μοναδικούς κωδικούς για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες μας. Από σήμερα λοιπόν δεν χρειάζεται να θυμάστε κανέναν κωδικό για τον Microsoft Λογαριασμό σας.

Η μη ύπαρξη κωδικών δεν σημαίνει φυσικά λιγότερη ασφάλεια. Απλά η Microsoft αντικατέστησε την χρήση τους με τέσσερις άλλες εναλλακτικές: την εφαρμογή Microsoft Authenticator, το Windows Hello, ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας, ή με την αποστολή ενός κωδικού πιστοποίησης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Η Microsoft έκανε την αλλαγή όχι μόνο για τη διευκόλυνση των χρηστών, αλλά επειδή οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα σημείο ευπάθειας, λέει η Vasu Jakkal, Εταιρική Αντιπρόεδρος της Microsoft Security, Compliance & Identity, η οποία επισημαίνει τους κωδικούς πρόσβασης ως το σημείο εισόδου για τις περισσότερες επιθέσεις σε εταιρικούς και καταναλωτικούς λογαριασμούς. «Υπάρχουν 579 επιθέσεις με κωδικό πρόσβασης κάθε δευτερόλεπτο - δηλαδή 18 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο», λέει.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τη εισαγωγή του κωδικού σας, εγκαταστήτε την εφαρμογή Microsoft Authenticator στην Android ή iOS συσκευή σας. Έπειτα, επισκεφτείτε το account.microsoft.com και κάντε εισαγωγή στον λογαριασμό σας όπως θα κάνατε κανονικά. Μέσω της επιλογής Advanced Security Options διαλέξτε "Additional Security". Εκεί θα δείτε την επιλογή "Passwordless Account", την οποία θα πρέπει και να ενεργοποιήσετε. Οι οδηγίες που θα εμφανιστούν μετά στην οθόνη θα σας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να αφαιρέσετε την εισαγωγή κωδικού με την βοήθεια της εφαρμογής Authenticator.

Εάν η σκέψη της κατάργησης του κωδικού πρόσβασης σας προκαλεί ανησυχία, μην ανησυχείτε. Η Microsoft σάς επιτρέπει να επιστρέψετε στη χρήση ενός κωδικού πρόσβασης απενεργοποιώντας την επιλογή Λογαριασμός χωρίς κωδικό πρόσβασης, οπότε δώστε την ευκαιρία και δείτε αν σας αρέσει.

[via]