|

Το Microsoft Office 2021 κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου

 

Εάν δεν είστε λάτρεις του συνδρομητικού Microsoft 365, υπάρχουν καλά νέα για εσάς: Μια νέα έκδοση του Microsoft Office που απαιτεί μόνο μια εφάπαξ αγορά κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου.

Η Microsoft ανακοίνωσε τα νέα σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό της, την Πέμπτη. Το Office 2021 για καταναλωτές έρχεται την ίδια μέρα με τα Windows 11.

Προς το παρόν, η εταιρεία παραμένει σιωπηλή για τις λεπτομέρειες, όπως οι τιμές. Αλλά έχει δημοσιεύσει ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τις νέες δυνατότητες στη σουίτα. Περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία μετάφρασης στο Outlook, βελτιωμένη απόδοση σε όλες τις εφαρμογές και μια ενημερωμένη καρτέλα σχεδίασης.

Το προϊόν παρέχει μια εναλλακτική λύση στην έκδοση του Microsoft Office που βασίζεται σε cloud, που τώρα ονομάζεται Microsoft 365. Για τους καταναλωτές, η Microsoft χρεώνει 7.00€ τον μήνα ή 69.00€ τον χρόνο για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μια συνεχής συνδρομή μπορεί να γίνει ακριβή.

Το Office 2019, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει μόνο μια εφάπαξ πληρωμή 149€. Έτσι είναι πιο δελεαστικό για χρήστες που το χρησιμοποιούν για πολλούς μήνες. Αλλά από την αρνητική πλευρά, η Microsoft δεν αναβαθμίζει το λογισμικό με νέες δυνατότητες, εκτός από ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.

Εδώ και χρόνια, η Microsoft δημοσιεύει το Microsoft 365 μέσω της σουίτας Office που δεν βασίζεται σε συνδρομές. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η εταιρεία μπορεί κάποια μέρα να διακόψει τα συμβατικά προγράμματα του Office. Ωστόσο, πέρυσι η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχος του Office 2019 τόσο για Windows όσο και για Mac θα έφτανε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι καταναλωτές θα πρέπει ακόμα να περιμένουν λίγες εβδομάδες για το Office 2021. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει την κυκλοφορία της εμπορικής έκδοσης, που ονομάστηκε Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC), σε εταιρικούς πελάτες.

Στην ίδια ανάρτηση, η Microsoft λέει ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το Office χωρίς συνδρομή για τουλάχιστον μία ακόμη γενιά. «Παρόλο που αυτή δεν θα είναι η τελευταία μας διαρκής κυκλοφορία, συνεχίζουμε να κάνουμε επενδύσεις που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τους πελάτες να υιοθετήσουν το Microsoft 365».

[via]