|

Microsoft: Bελτιώσεις στην απόδοση με τα Windows 11

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 11 χάρη σε ορισμένες βελτιστοποιήσεις θα καταστήσουν τους υπολογιστές μας ταχύτερους. Το νέο γραφικό περιβάλλον χρήσης (UI) αλλά και τα ταχύτερα animations είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την αναβάθμιση από τα Windows 10 στα Windows 11 να αξίζει.

Αν και η εταιρεία έχει ακόμα να κάνει αρκετή δουλειά με το νέο της λειτουργικό σύστημα, κυρίως με την υπερ-απλουστευμένη γραμμή λειτουργιών, που ελαφρώς περιορίζει την παραγωγικότητα -όπως η απουσία επιλογής «never combine»- εντούτοις φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε άλλους τομείς, όπως το να «γνωρίζει» που βρισκόταν κάθε παράθυρο σε ένα multi-monitor setup, χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν όσο χρησιμοποιούν τα Windows 11 εν κινήσει.

Σύμφωνα με τον Steve Dispensa, που είναι Vice President του τμήματος Enterprise Management της Microsoft, με τις αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία στο νέο της λειτουργικό σύστημα «under-the-hood», μειώνεται η χρήση μνήμης κατά 32% όπως και η χρήση του επεξεργαστή κατά 37%. Μεγάλη επίσης έμφαση έχει δοθεί στους τομείς του hibernation και του χρόνου «αφύπνισης» (wake-up). Η εταιρεία μάλιστα περιμένει από τους υπολογιστές που διαθέτουν 8ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core, ότι ο χρόνος wake-up θα είναι παρόμοιος με τις always-on φορητές συσκευές με ARM.

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα διαθέτει αναθεωρημένη προτεραιοποίηση εφαρμογών και καλύτερη διαχείριση της μνήμης. Ο βαρύς φόρτος εργασίας δεν θα επιβραδύνει πλέον τις εφαρμογές που εκτελούνται στο προσκήνιο. Επίσης, δίνει προτεραιότητα σε αυτές τις εφαρμογές αφιερώνοντας περισσότερους πόρους μνήμης και επεξεργαστική ισχύ. Σε επίπεδο λογισμικού, η Microsoft έχει εξασφαλίσει ότι θα διατηρείται η ισχύς για τα νήματα (threads) που τη χρειάζονται πραγματικά με αποτέλεσμα τη μείωση φαινομένων «starvation». Από μόνη της μάλιστα αυτή η αλλαγή, βελτιώνει τον χρόνο που κάνει το σύστημα να «ξυπνήσει» από κατάσταση ύπνωσης κατά 25%, υποστηρίζει ο κ. Dispensa.   https://www.youtube.com/embed/oIYHRRTCVy4?feature=oembed

[via]