|

Διακοπή έβγαλε εκτός Steam, Newegg, PlayStation Network και άλλες πολλές υπηρεσίες

 

Μία διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει πολλούς ιστότοπους, όπως τα Airbnb, Steam και το PlayStation Network.

Η διακοπή φαίνεται να ξεκίνησε στις 6:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στις 22/07, σύμφωνα με το Downdetector.com. Τα επηρεαζόμενα web domains εμφανίζουν το σφάλμα «Service Unavailable - DNS failure» όταν προσπαθείτε να τα επισκεφτείτε.

Downdetector.com on Thursday morning.

Το DNS είναι το σύστημα ονοματοδοσίας διαδικτύου, το οποίο λειτουργεί ως τηλεφωνικός κατάλογος για το Διαδίκτυο, επιτρέποντας στο πρόγραμμα περιήγησής σας να φορτώνει τη σωστή ιστοσελίδα.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα αναδυόμενο πρόβλημα με την υπηρεσία Edge DNS», δήλωσε η Akamai, ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου που βοηθά στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε ιστότοπους. «Διερευνούμε ενεργά το ζήτημα». Η Akamai διαθέτει χιλιάδες εταιρείες ως πελάτες, συμπεριλαμβανομένων λιανοπωλητών, εκδοτών παιχνιδιών και ταξιδιωτικών εταιρειών.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές τι ακριβώς προκάλεσε τη διακοπή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare, ένας άλλος πάροχος δικτύου παράδοσης περιεχομένου, έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος ακόμα γιατί τόσοι ιστότοποι δεν φορτώνουν στο διαδίκτυο, αλλά επιβεβαίωσα ότι δεν είναι ζήτημα της Cloudflare. Κακές μέρες συμβαίνουν σε όλους, οπότε ελπίζουμε ότι όποιος βιώνει τέτοια μέρα να επιλυθεί γρήγορα».

SolarWinds pingdom

Το Downdetector.com την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφορικής SolarWinds, η διακοπή έχει ήδη πλήξει πάνω από 30.000 ιστότοπους. Άλλοι που ενεπλάκησαν στην αναταραχή αυτή συμπεριλαμβάνουν τις UPS, Newegg, Fedex, LastPass και Home Depot.

(Δήλωση γνωστοποίησης: Ο ιδιοκτήτης του Downdetector, Ookla, ανήκει στη μητρική εταιρεία του PCMag, την Ziff Davis.)

Akamai λέει ότι έχει εφαρμόσει μια ενημέρωση κώδικα και «η υπηρεσία συνεχίζει κανονικά τις λειτουργίες». Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο χρόνος διακοπής της λειτουργίας «δεν είναι αποτέλεσμα μιας κυβερνοεπίθεσης στην πλατφόρμα Akamai». Το Downdetector.com εξακολουθεί να παρουσιάζει σποραδικές διακοπές λειτουργίας.

Το Downdector αναφέρει ότι κατέγραψε προβλήματα σε περισσότερες από 48 υπηρεσίες, όπως: Airbnb, Discover, Expedia, Home Depot, Salesforce και άλλες. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες ήταν κυρίως εντός των ΗΠΑ.

[via]