|

Τέλος η Cortana από την Microsoft..

Αν και η Microsoft κατάφερε να προλάβει την Google, ακολουθώντας την Apple και την Amazon, κυκλοφορώντας την δική της ψηφιακή βοηθό το 2014, η Cortana δεν κατάφερε ποτέ να γίνει δημοφιλής, ούτε να μπορέσει να ενσωματωθεί σε πολλές συσκευές όπως κινητά, tablets, υπολογιστές και smart speakers.

Φυσικά, δεν πήρε πολύ χρόνο, ώστε ο Google Assistant να γίνει εξαιρετικά επιτυχημένος, αφού πρωτοκυκλοφόρησε μέσα στο 2016. Και πέρα από αυτό, έγινε και πολύ ξεκάθαρο το μέλλον της Cortana, όταν η Google και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνία μέσα στο 2019.

Αφού φυτοζωούσε για περισσότερο από δύο χρόνια, ο κάποτε πολλά υποσχόμενος ΑΙ ψηφιακός οδηγός, δεν κατάφερε ποτέ να εξελιχθεί και να γίνει αυτό που προοριζόταν. Έτσι, είναι πλέον επίσημο, ότι από σήμερα 1 Απριλίου, δεν θα υπάρχει υποστήριξη για την mobile έκδοση της εφαρμογής.

Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά αυτό πλέον σημαίνει ότι η Cortana θα σταματήσει να δουλεύει και στα iPhones και στα Android κινητά. Στοιχεία που είχαν δημιουργηθεί παλιότερα, όπως λίστες και υπενθυμίσεις, έχουν ήδη αφαιρεθεί από το κινητό τον προηγούμενο μήνα, αν και μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα μόνο στον Windows υπολογιστή του.

Φυσικά, είμαστε σίγουρα ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι των χρηστών θα επηρεαστεί από αυτήν την πολύ προβλέψιμη αλλαγή, όμως ήταν κάτι το οποίο ήταν θέμα χρόνου.

Αν και η Microsoft η ίδια δεν έφτιαξε ποτέ ένα Echo, HomePod ή Google Home (Nest), η Harman Kardon το τόλμησε. Και φυσικά και για αυτήν την συσκευή η υποστήριξη σταματάει.

Αυτό το τέλος, μας θυμίζει και το τέλος των Windows Mobile το 2017, τα οποία ήρθαν αρκετά καθυστερημένα και φυσικά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους χρήστες. Ευτυχώς για την Microsoft τα Windows PCs και οι συσκευές Surface, τα πηγαίνουν αρκετά καλά, όπως επίσης και η cloud υπηρεσία της.

[via]