|

LastPass: Οι δωρεάν χρήστες του δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο PC και στο κινητό

Οι υπέυθυνοι του LastPass ανακοίνωσαν στο blog του ότι από τις 16 Μαρτίου, οι δωρεάν χρήστες LastPass θα πρέπει να επιλέξουν που θέλουν να λειτουργεί ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, στους υπολογιστές ή στις κινητές συσκευές τους.

Εάν επιλέξουν πχ τον υπολογιστή τους, θα χάσουν τη δυνατότητα χρήσης του LastPass στο τηλέφωνό τους, το tablet ή το έξυπνο ρολόι τους. Αντίστοιχα φυσικά εάν επιλέξουν την ρύθμιση για φορητές συσκευές, δεν θα μπορουν να χρησιμοποιούν το LastPass στους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές τους, εκτός και εάν αγοράσουν το LastPass Premium.

Δεν φτάνει αυτό αλλά από τις 17 Μαΐου, οι δωρεάν χρήστες του θα χάσουν και την υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δυστυχώς, είναι αδιανόητο ότι το LastPass προσπαθεί να αποσπάσει μερικά επιπλέον δολάρια από δωρεάν χρήστες που μπορεί να έχουν συνηθίσει την πρόσβαση σε πολλές συσκευές. Η Google, η Mozilla και η Apple προσφέρουν όλοι ισχυρούς ενσωματωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης σε Chrome, Firefox και Safari δωρεάν .

Το LastPass Premium κοστίζει 3 $ το μήνα και χρεώνεται ετησίως, που σημαίνει ότι όσοι το επιλέξουν θα πληρώνουν 36 $ εκ των προτέρων μία φορά το χρόνο. Το πιο ακριβό οικογενειακό πρόγραμμα είναι 4 $ το μήνα ή 48 $ ετησίως. Μέχρι τις 16 Μαρτίου, οι τρέχοντες δωρεάν χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν αναβάθμιση σε Premium με μειωμένη τιμή 2,25 $ ανά μήνα ή 27 $ ετησίως.

Για όσους δεν θέλετε να χάσετε την ευκολία των πολλαπλών συσκευών σύμφωνα με τους χρήστες του reddit ή λύση λέγεται Βitwarden όπου μπορείτε να κάνετε import τις εγγραφές σας από το Lastpass σε αυτό, με ένα απλό rename σε csv. Για το πως δείτε εδώ . Υπενθυμίζεται ότι το Bitwarden εχει και αυτο addon για τον browser σας και εχει και την δυνατότητα autolock μέσω PIN.