|

Google: Υπέρ του Hotfile σε Δίκη



Παράσταση αγωγής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα των ΗΠΑ, κατέθεσε η Google στην υπόθεση της MPAA εναντίον του Hotfile για παράνομο hosting copyrighted αρχείων και στην απαίτηση κλεισίματος του.

Σύμφωνα με την Google η κινηματογραφική βιομηχανία προσπαθεί να "εξαπατήσει" το δικαστήριο στην υπόθεση και αναφέρει πως το Hotfile προστατεύεται από τον νόμο DMCA όπως ακριβώς το YouTube, με την MPAA να θεωρεί πως αυτό δεν ισχύει και να ισχυρίζεται πως το Hotfile είναι "πειρατικός παράδεισος" και μέσο κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων και δεν έχει δικαίωμα σε προστασία.

Ο νόμος DMCA προστατεύει τα sites από copyright claims και τον έλεγχο του υλικού που ανεβαίνει και διακινείται από αυτά, δίνοντας μηχανισμούς στους κατόχους copyright ώστε να μαρκάρουν κάποιο περιεχόμενο σαν copyright infrigment και να ζητούν την αφαίρεση του.

Η άποψη της Google και η τυχόν υιοθέτηση της από το δικαστήριο αναμένεται να επηρεάσει την σε εξέλιξη υπόθεση του κλεισίματος του Megaupload και τις παρόμοιες κατηγορίες που στοιχειοθέτησαν το κλείσιμο του.

Η Google αναμένεται να ξεκινήσει την δική της υπηρεσία cloud storage μέσα στην χρονιά.

[via]