|

LG G2: Πρώτες εντυπώσεις και mini review



Εδώ και λίγες ημέρες έχω στα χέρια μου τη νέα ναυαρχίδα της LG το γνωστό σε όλους τόσο για τον επεξεργαστή του όσο και για τους νεοτερισμούς του, LG G2 σε λευκό χρώμα.

Προσωπικά θεωρώ ότι το G2 ρίχτηκε στην αγορά για να κονταροχτυπηθεί καταρχάς με τα iPhone τελευταίας γενιάς και μετέπειτα με τις άλλες Αndroid ναυαρχίδες. Κάτι που ως τώρα δείχνει να του βγαίνει καθώς το πρόγραμμα ανταλλαγής της LG δείχνει την ξεκάθαρη διάθεση του κοινού να το δοκιμάσει και να αποχωριστεί την ακριβοθώρητη συσκευή του... για πάντα. 
Μαζί σε αυτούς τους τυχερούς και εγώ, όπου μπορώ να πω ότι σε σχέση με το Sony Xperia Z που είχα, το συγκεκριμένο smartphone παίζει σε άλλο επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται, με εξαίρεση φυσικά την αντοχή του Xperia Ζ στα υγρά.


Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jelly Bean
System on a chip (SoC) : Qualcomm Snapdragon 800 8974
Επεξεργαστής : Τετραπύρηνος Krait 400 στα 2,3GHz
Συνεπεξεργαστής: Adreno 330 GPU
Μνήμη RAM: 2GB
Αποθηκευτικός χώρος : 16GB
Υποδοχή καρτών μνήμης: Όχι
Δίκτυα: 4G/ LTE cat-4
Οθόνη: 5.2 ίντσες, LCD IPS, 1920×1080 pixels, 423 ppi
Κάμερα: 13 Megapixel, LED flash, OIS, Full HD 1920×1080 pixels/ 60 fps
Δεύτερη κάμερα: 2.1 Megapixel
Κάρτα μνήμης: Όχι
Συνδεσ.: Wi-Fi n, GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0, micro USB, FM Radιο, NFC
Μπαταρία: 3000 mAh
Διαστάσεις: 138,5 x 70,9 x 9,1 χιλιοστά
Βάρος: 140 γραμμάρια
Οθόνη : IPS LCD
Ανάλυση : 1080 x 1920 pixels FHD
Χρώματα : 16,7 εκατομμύρια χρώματα
Τύπος μπαταρίας: Εσωτερική Lithium-Ion polymer
Χωρητικότητα μπαταρίας : 3000mAh
Χρόνος ομιλίας (GSM) : 2058 λεπτά
Χρόνος ομιλίας (UMTS) 1278 λεπτά

Τα θετικά

To συγκεκριμένο στολίδι πραγματικά ξαφνιάζει, ευχάριστα, τον νέο κάτοχο του τόσο με το καινοτομίες και τα πίσω πλήκτρα του όσο και με το GUI και την εμπειρία χρήσης που αυτό προσφέρει.

Τι να πει κανείς για την χρηστικότητα του, όπως πχ το Audio Zoom όπου όταν γυρίζετε ένα Video μπορεί να εστιάσετε ηχητικά εκεί που εσείς επιθυμείτε ή το πολύ πολύ χρήσιμο και βολικό KnockON, όπου μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε, χτυπώντας απλά δύο φορές την οθόνη του.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η τεχνολογία που ακούει στο όνομα Optical Image Stabilizer καθώς αυτή βάζει τέλος στις θολές φωτογραφίες, προσφέροντας έτσι, ευκρινέστερες και πιο ακριβείς εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού .

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε λίγο περισσότερο καθώς υπάρχουν παράπονα για ρυθμιστικά λάθη του software της κάμερας κατά τις σκοτεινές φωτογραφίες, προσωπικά δεν είμαι επαγγελματίας για να καταλάβω την όποια διαφορά και δεν διαπίστωσα κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης στα πολύ θετικά του G2 προσμετράτε η ακουστική ποιότητα Dolby Mobile όπου και εστιάζει στην φωνή του χρήστη, απαλείφοντας τους όποιους εξωτερικούς ήχους. Αποτέλεσμα αυτού είναι το G2 να διαθέτει εξαιρετική ποιότητα αναπαραγωγής ήχου κάτι που φαίνεται ακόμα και από τα ακουστικά άριστης ποιότητας που το συνοδεύουν στην συσκευασία του.


H ανάλυση Full HD, 1920x1080 παρέχει στην οθόνη του G2 κορυφαία ευκρίνεια και λεπτομέρεια καθώς φέρει το κορυφαίας ποιότητας IPS Plus πάνελ με αποτέλεσμα να έχετε εξαιρετικά υψηλή φωτεινότητα, πολύ καλή χρωματική απόδοση, άριστο μαύρο και εκτεταμένη γωνία θέασης.

Μου άρεσε πολύ η δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη κατα την αναπαραγωγή video να γίνει pause της προβολής του όταν αντιληφθεί ότι ο χρήστης δεν το παρακολουθεί.

Για το τέλος αφήσα την επεξεργαστική ισχύ τoυ, το G2 είναι ταχύτατο και δεν είναι άδικα το πιο γρήγορο smartphone, μέχρι που γράφονται αυτές οι γραμμές. Μπορεί να “σηκώσει” ακόμα και τις πιο «βαριές» εφαρμογές, και σε καμία περίπτωση δεν θα σας προβληματίσει, κάτι απόλυτα αναμενόμενο για τα δεδομένα του τετραπύρηνου επεξεργαστή Snapdragon τελευταίας γενιάς.

Οι καινοτομίες του G2 δεν σταματάνε εδώ καθώς σας ανέφερα μόλις ελάχιστες από αυτές, αν θέλετε να δείτε περισσότερες δεν έχετε παρά να δείτε το παρακάτω κατατοπιστικότατο Video.

Tα αρνητικά 

Στα αρνητικά του G2, ξεκάθαρα είναι η έλλειψη microSD, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόντουσαν εκεί στην LG και αποφάσισαν μια τέτοια υλοποίηση. Ειδικά στο 16αρι G2 που διατίθεται αποκλειστικά και μόνο από την LG στην Ελλάδα έρχεται στον χρήστη με μόλις 10 GB και κάτι ψιλά ελεύθερα.

Ίσως όπως είπα και πριν είναι η iPhone λογική της LG που την έκανε να πάρει μια τέτοια απόφαση, από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με ταβάνι τα 599€ η LG παρέχει μια συσκευή τεράστιας επεξεργαστικής ισχύς και ποιότητας που πολύ απλά οι ανταγωνιστές της και υπολείπονται χαρακτηριστικών και δεν μπορούν να διαθέσουν σε αυτή την τιμή.

Προβληματάκια εντόπισα στo Home luncher όπου διαπίστωσα τόσο ότι κάποια Widgets δεν είναι resizable, (πχ αν αυτά είναι διαστάσεων 4x2 και θέλεις να τα κάνεις 5x2) όσο και με την όλη παραμετροποίηση αυτού.

Επίσης η εφαρμογή του FM radio χρήζει γενικού “ρεκτιφιέ” καθώς δεν συμβαδίζει η λιτή χρηστικότητα αυτής (πχ δεν μπορείς να πας στον επόμενο ή προηγούμενο αγαπημένο σου σταθμό από τα ακουστικά) με την υψηλή ποιότητα και φιλοσοφία της συσκευής .

Σε επίπεδο software επίσης και συνηθισμένος απο το music player του Xperia Z, θα περίμενα περισσότερα από τον player της LG αλλά αυτό είναι κάτι που πιθανός έχει να κάνει με την συνήθεια και λύνεται .

Προσωπικά δεν είδα να υπάρχει πρόβλημα με το GPS του καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές για αυτό, ίσα ίσα όποτε του ζητήθηκε συνεργάστηκε άψογα με το iGO τόσο σε συνθήκες πόλης όσο και σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου.

Όπως αντιλαμβάνομαι τα παραπάνω θεματάκια περί software λύνονται και λογικά στην επόμενη αναβάθμιση της LG δεν θα υφίστανται.

Θεωρώ δε, ότι η LG έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα ως προς τον συγκεκριμένο τομέα καθώς θέλει να αποτινάξει από πάνω της την φήμη της  εταιρίας που αργεί να διορθώσει τα όποια bugs καθυστερώντας έτσι τις αναβαθμίσεις.

Τέλος παρατήρησα ένα πολύ ελαφρύ τρίξιμο στην πλάτη της συσκευής κάτι που θεωρητικά παραπέμπει σε αστοχία του υλικού και μπορεί να είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Εν κατακλείδι

Αυτό ήταν το πρώτο mini review του Minotavr's blog για την ναυαρχίδα της LG, που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει. To G2 ανεβάζει την εταιρία ένα επίπεδο παραπάνω, δίνοντας τις βάσεις για καλύτερες και ποιοτικότερες συσκευές παγκοσμίως. Ίσως η LG θα μπορούσε να το έχει ήδη επιτύχει, αν διέθετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, όπου και θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο. 

Όπως και να έχει μείνετε συντονισμένοι καθώς θα ακολουθήσει σχετικό Must Have της συσκευής, όπως σας έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις περιπτώσεις.