|

Android: Είναι η μεγαλύτερη συσκευή και καλύτερη;

1
Είτε το χέρι μου γίνεται όλο και μικρότερο, είτε τα Android κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και μεγαλύτερα σήμερα. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά όπως όλα δείχνουν η τάση των όλο και μεγαλύτερων συσκευών δυστυχώς συνεχίζεται, τόσο με την έλευση του Galaxy Note των 5,5 ιντσών οθόνης, όσο και του πολυαναμενόμενου  Xperia Z.

Τι συμβαίνει όμως και ξαφνικά έγινε αναξιοπρεπές, το να έχεις ένα τηλέφωνο που να χωράει στην παλάμη σου ή ακόμα καλύτερα στην τσέπη σου;

2

 

Είναι το μεγαλύτερο και... καλύτερο;

Είναι η φύση των τάσεων που έρχονται και παρέρχονται, αλλά η χρήση των υπερ-μεγεθών κινητών τηλεφώνων διαρκεί ήδη εδώ και δύο χρόνια.
Δυστυχώς με την έλευση τους έχουμε καταλήξει να έχουμε “κουμουτσοειδής” συσκευές οι οποίες όπως πάει σε λίγο δεν θα χωράνε ούτε και στην τσέπη μας.

Καλή η πεντάρα οθόνη τέλειος ο τετραπύρινος επεξεργαστής ακόμα καλύτερη η τεράστια εσωτερική μνήμη αλλά τι να τα κάνω όλα αυτά εάν η συσκευή μου δεν χωράει στην τσέπη μου, ή ακόμα χειρότερα δεν μπορώ να την χειριστώ όταν την χρειάζομαι, γιατί κακά τα ψέματα εάν δεν έχεις παλάμη μεγέθους κουπιού, ως άλλος γίγαντας Γκρισίνο, δεν μπορείς να την χειριστείς σωστά και γρήγορα. Γιατί λοιπόν να πάω σε αγορά μιας τέτοιας κινητής συσκευής;

droid-TV.png

Ποιος ο λόγος να πάω σε κάτι μεγαλύτερο;

Χρειάζομαι πραγματικά μια τεσσάρων ή πέντε ιντσών οθόνη; Θέλω να πω τι να την κάνεις μια τέτοια οθόνη σε ένα κινητό; Θα μου πει κάποιος, μα με την λογική ότι βλέπεις καλύτερο video σε σχέση με μια μικρότερη οθόνη. Τότε φίλε μου γιατί δεν πας στο διπλανό δωμάτιο να δεις την ταινία σου στη super-duper, high-end Smart TV σου αντί να την δεις σε ένα τηλέφωνο; Είναι μια άσκοπη κίνηση ναι ή όχι;

Και τα παιχνίδια; θα μου πει κάποιος άλλος. Καλά ΟΚ, ίσως να επωφεληθείς από μια μεγαλύτερη οθόνη, αλλά θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχει το να παίζεις ένα first-person shooter που έχει όλα τα χειριστήρια πάνω στην οθόνη σε μια οθόνη 4 ιντζών. Τι διαφορά θα έβλεπες δηλαδή αν το έπαιζες στην μικρότερη οθόνη του Samsung Galaxy S III mini, μήπως δεν χειρίζεται όλα τα τελευταία παιχνίδια σωστά;

Άρα η ιδέα και μόνο πως ένα παιχνίδι παίζεται σωστότερα σε μεγαλύτερη οθόνη δεν ευσταθεί από την στιγμή που το χειρίζεσαι με τα χειριστήρια εντός της οθόνης ειδικά για τα first-person shooters με το πλήθος των ελέγχων να εμφανίζονται σε όλη την οθόνη όσο και μεγάλη ή μικρή να είναι αυτή.

IPH-NEX

Ζητάω πολλά εάν θέλω κάτι πιο μικρό;

Αυτό που θέλω είναι μια Android συσκευή περίπου 3.5 – 3.7 ιντσών με επεξεργαστή τουλάχιστον dual-core και να μην τσιγκουνεύεται την εσωτερική μνήμη. Προηγουμένως αυτό μπορεί να ήταν ένα ζήτημα, αλλά με την λεπτότητα των μεγάλων τηλεφώνων του σήμερα, είμαι βέβαιος ότι κάθε κατασκευαστής που σέβεται το όνομα του θα μπορούσε να εντάξει στις συσκευές του σε αυτό το μέγεθος.

H έλευση του Android Jelly Bean δίνει το πλεονέκτημα στην χρήση μιας τέτοιας συσκευής καθώς δεν έχει την τεράστια και ενεργοβόρα οθόνη που έχουμε συνηθίσει στα υπερμεγεθη κινητά του σήμερα .

Σκεφτείτε το αλλιώς, με την χρήση μιας οθόνης 3,5'' η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βελτιώνεται κατά πολύ, σε σε σχέση πάντα με μια μεγαλύτερη οθόνη, και έτσι δεν θα χρειάζεται να την επαναφορτίζετε κάθε βράδυ. Σε πόσους από εσάς που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας συχνότερα, δεν έτυχε να είστε στο τέλος της ημέρας χωρίς μπαταρία, αναζητώντας τρόπο να το φορτίσετε.

Το άλλο που το πάτε με τα αντιαισθητικά εξογκώματα στην τσέπη μας. Αντιλαμβάνομαι ότι, οι μεγάλες οθόνες, ήταν ένας έμμεσος τρόπος εναντίωσης των Android κατασκευαστών έτσι ώστε να διαφοροποιηθούν από την Apple και το iPhone, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να θάψουν όλες τις υπόλοιπες μικρότερες συσκευές τους.

Φαίνεται ότι οι Android κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει ηθελημένα ένα κενό στις High-end κινητές συσκευές του σήμερα στερώντας μας από την αγορά κάτι πολύ πιο εύχρηστου και αποδοτικού εις το όνομα της διαφοροποίησης τους από το iPhone της Apple.

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα να έχουμε συσκευές ισοπεδωτικά ποιο βαριές και δύσχρηστες.

Εν ολίγοις θέλω να αγοράσω, αντί της ενεργοβόρου “κουμούτσας” μια συσκευή έως 4 ίντζες, που να δίνει περισσότερο χώρο στην τσέπη μου, να έχει κορυφαία specs και με διάρκεια μπαταρίας που να μην “τινάζει τα πέταλα” εντός 24ωρου.

Ζητάω πολλά; Δεν νομίζω...
[via]