|

MegaUpload: Επιστρέφει ξανά

 
«Το υποσχεθήκαμε και το πράξαμε. Μεγαλύτερο, καλύτερο, ταχύτερο, πιο ισχυρό, πιο ασφαλές. Στις 20 Ιανουαρίου, αυτό το πλήκτρο θα αλλάξει τον κόσμο.» Με αυτό το μήνυμα, στο προφίλ του στο Twitter, ο Kim Dotcom που αυτοχαρακτηρίζεται «Μαχητής της Ελευθερίας»  ανακοίνωσε την επιστροφή του MegaUpload. 
Ένα χρόνο μετά την κινηματογραφική επιδρομή στην έπαυλή του, ο διάδοχος ενός από τα δημοφιλέστερα site στον κόσμο σκοπεύει να κόψει την κορδέλα του "Me.ga".

Η ειδοποιός διαφορά του Mega από το MegaUpload είναι ότι θα λειτουργεί έτσι ώστε οι διαχειριστές του να μπορούν να αποποιηθούν την ευθύνη για το περιεχόμενο που φιλοξενείται και την μεταθέσουν στον ίδιο τον χρήστη.

Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόμενο που καταπατά δικαιώματα ακόμα και δικαίωμα άμεσης διαγραφής, υπό την προϋπόθεση ότι οι διαχειριστές θα μένουν στο απυρόβλητο, είπε ο Mr. Dotcom σε συνέντευξή του στο Reuters, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πότε θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Οι μέθοδοι κρυπτογράφησης που θα χρησιμοποιεί το Mega θα είναι τέτοιες ώστε μόνο οι χρήστες που ανεβάζουν αρχεία θα γνωρίζουν το περιεχόμενό τους.
Εσείς κρατάτε τα κλειδιά της πρόσβασης σε ότι αποθηκεύετε στο cloud, όχι εμείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νέο site.

Το νέο Mega αποφεύγει οποιαδήποτε σχέση με επιχειρήσεις φιλοξενίας αρχείων, ονομάτων χώρου στις ΗΠΑ ή παρόχους πρόσβασης και έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί για να αποτρέψει μια ακόμα πτώση του, δηλώνει ο Dotcom.

Οι χρήστες της νέας υπηρεσίας στο cloud θα μπορούν να ανεβάζουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται φωτογραφίες, αρχεία κειμένου, μουσικής και ταινίες, να τα κρυπτογραφούν και να παραχωρούν πρόσβαση χρησιμοποιώντας κλειδιά αποκρυπτογράφησης. "You hold the keys to what you store in the cloud, not us," αναφέρεται στον δικτυακό τόπο του Mega.


[via]