|

Κατεβάζουν ρολά Google, Twitter & Facebook


Για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την αντίθεση τους στα νομοσχέδια S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) και PROTECT-IP, οι εταιρείες Google, Twitter και Facebook ετοιμάζονται να απενεργοποιήσουν συγχρόνως τις υπηρεσίες που προσφέρουν για κάποιο χρονικό διάστημα!

Το όλο εγχείρημα ονομάσθηκε "πυρηνικό blackout" και η Wikipedia ήταν η πρώτη υπηρεσία που εξέτασε το ενδεχόμενο να "κατεβάσει" το site της υπηρεσίας της για κάποιο χρόνο, ωστόσο σήμερα πολλές είναι οι εταιρείες του Internet που σκέφτονται συντονισμένα να προβούν σε μία τέτοια κίνηση (downtime).

"Αυτό ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν συμβαίνει, γιατί οι εταιρείες τυπικά δεν θέλουν να βάλουν τους χρήστες σε αυτή την θέση. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα νομοσχέδια θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το Internet. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα νομοσχέδια σε όσους χρησιμοποιούν το Internet" είπε ο Markham Erickson, διευθυντής της NetCoalition.

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο μαζί με την Google, να "βάλουν τα μαύρα τους" και οι εταιρείες Amazon, eBay και Yahoo! πέρα από την Wikipedia.

Υπάρχει ωστόσο και μία άλλη πλευρά του νομίσματος. Αναμφισβήτητα μία τέτοια κίνηση θα αναστάτωνε και θα νευρίαζε τους online χρήστες, θα υπάρξουν απώλειες σε κέρδη ενώ μπορεί για λόγους διαμαρτυρίας ορισμένοι χρήστες να μπουκοτάρουν τις υπηρεσίες των εταιρειών.

Αν κάποια μέρα, δείτε τις υπηρεσίες των Google, Twitter και Facebook να αρνούνται την πρόσβαση στα domain τους, πολύ πιθανόν να νευριάσετε και εσείς, και για αυτό οι εταιρείες θα πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για μία τέτοια κίνηση, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στους χρήστες τους για πιο λόγο προβαίνουν σε μία τόσο ακραία κίνηση, περιμένοντας ως... απάντηση, να έχουν την υποστήριξη των χρηστών τους.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει οι εταιρείες να οδηγήσουν τον θυμό των online χρηστών προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς τους πολιτικούς που θέλουν να ψηφιστούν τα νομοσχέδια SOPA και PROTECT IP.

[via]