|

WiFi με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων



Σύμφωνα με το slashgear η ομάδα του IEEE ανακοίνωσε το WiFi IEEE 802.22, μια τεχνολογία που αυξάνει τη σημερινή εμβέλεια στα 100 χιλιόμετρα και προσφέρει ταχύτητα μέχρι 22Mbps.

Η νέα τεχνολογία μετά από αρκετές δοκιμές θα κάνει χρήση τηλεοπτικών συχνοτήτων, χωρίς όμως να επηρεάζει τη λήψη των τηλεοπτικών δεκτών.

Η ομάδα του IEEE παρατηρεί τα εξής σχετικά με τη νέα τεχνολογία:
“Το καινούριο στάνταρ για Ασύρματα Τοπικής Εμβέλειας Δίκτυα (Wireless Regional Area Networks - WRANs) χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μετάδοσης των VHF και UHF TV συχνοτήτων για να καλύψει απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα από τον πομπό και να παρέχει ταχύτητα μέχρι 22Mbps, χωρίς να ενοχλεί τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς - θα χρησιμοποιεί τα μεταξύ των σταθμών κενά διαστήματα στο φάσμα συχνοτήτων. H νέα τεχνολογία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όχι και τόσο πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε αναπτυσσόμενες χώρες και γενικότερα περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει “κενός χώρος” ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια.
H ελευθερία κινήσεων που θα μας προσφέρει η νέα τεχνολογία είναι εξωπραγματική για τα σημερινά στάνταρ όπου και είμαστε δέσμιοι των κοστοβόρων 3G προγραμμάτων συμβολαίου.

Το παραπάνω γεγονός, όχι και άδικα, κάνει ορισμένους να είναι απαισιόδοξοι με την πορεία της νέας τεχνολογίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες μας...

[via]