|

Sony: Χτυπήθηκε ξανά από Hacker



Γελάει το σύμπαν με τo κάζο της Sony Pictures, όπου χτυπήθηκε ξανά από hacker με αποτέλεσμα να μείνουν εκτεθειμένοι online πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμοί και δεδομένα χρηστών.

Τι και αν λέγανε εκεί στην Sony ότι μπάλωσαν τις τρύπες, τι και αν πιστέψαμε πως οι online υπηρεσίες τους ήταν ασφαλείς, σήμερα μια ομάδα με την ονομασία LulzSec κατόρθωσε να χακάρει το SonyPictures.com, με αποτέλεσμα να εκτεθούν περίπου 1 εκατομμύριο λογαριασμοί.

Όπως είχε αποκαλυφθεί από αντίστοιχο χτύπημα τον προηγούμενο μήνα, η Sony πιάστηκε ξανά στα "πράσα" να έχει αποθηκεύσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τα account passwords χρηστών σε απλά μορφή κειμένου δίχως ουδεμία κρυπτογράφηση.

Η ομάδα hacker LulzSec ισχυρίστηκε πως έχει πλήρη πρόσβαση στη βάση δεδομένων -μέσω μιας απλής "SQL injection", όπως ανέφερε-, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες όπως passwords, email addresses, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών για επάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς που έχουν καταχωριστεί στο site της Sony.

Εκτός αυτού, λέγεται πως έχουν κλαπεί περίπου 3,5 εκατομμύρια μουσικά κουπόνια και περίπου 75,000 μουσικοί κωδικοί.

Το πρόβλημα για τη Sony δεν τελειώνει εδώ. Σε αντίθεση με το χτύπημα του προηγούμενου μήνα στο PlayStation Network, η ομάδα LulzSec έχει ανεβάσει online δεδομένα χρηστών, στα οποία περιλαμβάνονται επάνω από 39,000 email addresses, password και άλλες πληροφορίες.

Να θυμίσουμε πως η Sony έχει στοχοποιηθεί από τους hackers πρόσφατα, ως αντίδραση στη μήνυση που κατέθεσε ενάντια στον Geohot διότι έκανε jailbreak το PlayStation 3.

[via]