|

Εταιρία AntiVirus Σχεδίασε και Προώθησε ιό



Κάτι που υποψιάζονται όλοι εδώ και καιρό αλλά μέχρι τώρα δεν είχε αποδειχτεί, είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς κινέζικη εταιρία antivirus σχεδίασε και προώθησε ιό στο διαδίκτυο.

Δεν φτάνει αυτό αλλά η ίδια εταιρία, δωροδόκησε υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλείας της Κίνας προκειμένου να αποστείλει προειδοποιητικό e-mail διαφημίζοντας την.

Συγκεκριμένα η εταιρία Rising Antivirus σχεδίασε ιό και μετέπειτα δωροδόκησε τον πρώην διευθυντή του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου του Πεκίνου, έτσι ώστε μέσω της υπηρεσίας του να αποστείλει δημόσια προειδοποίηση για τον ιό, προτρέποντας το κοινό να κατεβάσει λογισμικό προστασίας από την εν λόγω εταιρεία , ώστε να προστατευτεί από συγκεκριμένο είδος ιού.

Η υπόθεση αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο διεφθαρμένοι αξιωματούχοι συνεργάζονται με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να τους δώσουν εμπορικό πλεονέκτημα και κατόπιν διώκονται για την αυθαιρεσία.

Το γεγονός ότι οι εταιρείες λογισμικού προστασίας της Κίνας δημιουργούν τους ιούς που διατείνονται ότι καταπολεμούν με τα προϊόντα τους, αποτελεί κοινό μυστικό στη βιομηχανία που επικυρώνεται με το πρόσφατο παράδειγμα του Yu Bing.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.