|

Νότια Προάστια: Δείτε τα ψηφιακά της ΕΡΤ μέσω Ανάκλασης



Γενικά τα Νότια Προάστια Αθηνών έχουν ένα θέμα με την ψηφιακή λήψη καθώς δεν "βλέπουν" Υμηττό και κατ' επέκτασιν δεν λαμβάνουν την εικόνα από τα νέα ψηφιακά της EΡT.

Με το γεγονός ότι η Πάρνηθα μας τελείωσε και αυτά εκπέμπονται μόνο από τον Υμηττό στον δίαυλο 52, κατά τακτά χρονικά διαστήματα σκανάρω για να δω αν υπάρχει ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ από Αίγινα.

Έτσι έγινε και εχθές το πρωί όπου διαπίστωσα έκπληκτος ότι μου ερχόταν κανονικά η εικόνα των ψηφιακών της (NET, ET1 ET3 ΕΡΑ, Κόσμος κλπ) αλλά χάθηκαν τα 2 τελευταία μπουκέτα της Digea (MTV MAD Nickelodeon κλπ) !!

Βάση όλων των παραπάνω υπέθεσα ή ότι άρχισαν οι ψηφιακές εκπομπές της ΕΡΤ από την Αίγινα ή ότι εκπέμπει και πάλι η Πάρνηθα...

Αμ Δε..!!

Ανεβαίνω επάνω στην ταράτσα και τι να δω!!!

Λόγω της κακοκαιρίας των προηγουμένων ημερών είχαν λασκάρει οι βίδες από τις δαγκάνες της κεραίας αυτή "κοιτούσε" κατά Χαϊδάρι μεριά και έτσι "μάζευε" μέσω ανάκλασης τα ψηφιακά της ΕΡΤ .

Έκπληκτος και χαρούμενος για την τύχη μου προσπάθησα μήπως και "φέρω" τα χαμένα ψηφιακά της Digea αλλά δεν κατέστη δυνατόν καθώς έχανα αυτά της ΕΡΤ.

Τελικά επέλεξα να "κλειδώσω" στα ψηφιακά της ΕΡΤ έχοντας την κεραία μου να "βλέπει" κάπου μεταξύ όρος Αιγάλεω και Δάσος Χαϊδαρίου.

Επισημαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά της Digea (Mega Alter ANT1 Alpha Star κλπ) "έρχονται" κανονικότατα σε εκείνη την θέση της κεραίας!

Όποιος λοιπόν μένει Νότια Προάστια, δεν βλέπει κεραίες Υμηττού, θέλει να βλέπει τα νέα ψηφιακά της ΕΡΤ και δεν τον πειράζει να χάσει τα MTV, MAD και Nickelodeon ας στρέψει την κεραία του προς Χαϊδάρι μεριά και ας μας πει αν του ήρθε η εικόνα τους.

Ελπίζω να βοήθησα.... περιμένω το feedback σας.

Enjoy!