|

Νέα Μόδα... 3D στο Σαλόνι μας


Η τρισδιάστατη θέαση , η νέα μόδα (ας είναι καλά το Avatar 3D) που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, είναι παντού και από ότι φαίνεται έρχεται για να μείνει. Έτσι λοιπόν, μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες έρχεται να εισβάλει και στα σαλόνια μας μέσω των πολυαναμενόμενων 3D HDTV.

Αυτό όμως δεν φτάνει καθώς χρειάζεται ειδική εκπομπή σήματος, με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι μετά το ESPN και τo Discovery όπου και ανακοινώθηκε η τρισδιάστατη εκπομπή τους στα πλαίσια της CES 2010, το SKY HD ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2010 θα δώσει την δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος 3D εικόνας στους απανταχού συνδρομητές του.

Το νέο κανάλι Sky 3D θα είναι μια από κοινού δραστηριότητα της BSkyb και της 3ality Digital, ενώ τα Discovery και ESPN έχουν επιλέξει την Sony και την Imax.

Για να γίνει όμως εφικτή η θέαση των 3D εκπομπών, εκτός του 3D σήματος και των 3D TV θα χρειαστούν και ειδικά 3D γυαλιά όπου όμως ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποια τεχνολογία από τις υπάρχουσες τρεις θα ακολουθηθεί.

Όπως και να έχει φαίνεται ήδη ότι το 2010 θα είναι η χρονιά του 3D αλλά το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο καταναλωτής είναι σε θέση εν μεσώ οικονομικής κρίσης να επενδύσει στη νέα τεχνολογία όταν ακόμα δεν έχει εξαντληθεί η τεχνολογία LED.

Αλλά τι κάθομαι και σας κουράζω με τέτοια, αυτοί οι γρίφοι είναι για αυτούς που διαμένουν σε προηγμένες τηλεοπτικά χώρες, απολαμβάνοντας άνετα αυτές τις υπηρεσίες και δεν περιμένουν εν μέσω 2010 να έρθει στη χώρα τους η τηλεοπτική HD θέαση.