|

Download: Google Earth 5.0



Ανακοινώθηκε από την Google η νέα έκδοση του Google Earth 5.0 με την οποία οι χρήστες μπορούν να δουν τόσο τον πλανήτη Άρη όσο και τον βυθό των ωκεανών.

Όσον αφορά τον Άρη, έχουν κατασκευαστεί τρισδιάστατοι χάρτες που στηρίζονται σε πανοραμικές φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες.

Για το Google Ocean έχουν χρησιμοποιηθεί βίντεο και εικόνες από το National Geographic καθώς και στοιχεία από ηχοβολισμούς (σόναρ) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιτρέποντας έτσι στους χρήστες του να κάνουν «βουτιά» στους ωκεανούς.

Η νέα έκδοση 5.0 του Google Earth, παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επίτιμο καλεσμένο τον Αλ Γκορ και αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του προγράμματος.

Το νέο Google Earth προβλήθηκε από την εταιρία ως "εργαλείο" για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης της κοινής γνώμης. Ο Γκορ μίλησε για «ένα άκρως ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο και για μαγική εμπειρία» και προέτρεψε τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν το νέο ώστε «να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τι συμβαίνει εξαιτίας της κρίσης του κλίματος» σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.

Download: Google Earth 5.0
[via]