|

Για την φουκαριάρα την Αθλητική Κυριακή



Οι χρήστες του διαδικτυακού ιστοχώρου «AEK Internet Fan Club» έδωσαν τη δική τους απάντηση στο ερώτημα που έθεσε ο παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής», κ. Παπαδημητρίου (aka Πουρουπουπού) με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία εκπομπή, για το γκολ οφ σάιντ του Ηρακλή στο ματς με την ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικά η ερώτηση που έμεινε αναπάντητη ήταν: «είναι όμως κανονικός ο κανονισμός;» και τέθηκε στον καθηγητή διαιτησίας κ. Βαρούχα.

Η απάντηση δόθηκε από τους φίλους της ΑΕΚ ένα 24ωρο μετά, με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε και στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, να λέει τα παρακάτω:

«Αγαπητέ κ. Παπαδημητρίου,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το aek.com είχε εκδώσει από τον Νοέμβριο του 2007 επιστολή με την οποία καυτηρίαζε την στάση σας κατά την παρουσίαση της πρώην εξαιρετικής εκπομπής "Αθλητική Κυριακή".

Τονίζαμε τότε πως η μεροληπτική στάση σας υπέρ των ευεργετηθέντων από την ΕΡΤ ομάδων του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και εναντίον της ΑΕΚ αλλά και των υπολοίπων ομάδων της Super League επέφερε την πλήρη απαξίωση της εκπομπής, η οποία από υπόδειγμα δημοσιογραφικής κάλυψης και καμάρι των Ελλήνων φιλάθλων μετατράπηκε σε όργανο προπαγάνδας των αιώνιων δυναστών του ελληνικού αθλητισμού -Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- και πηγή άντλησης αστείων για τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις των φιλάθλων την Δευτέρα αλλά και όλη την εβδομάδα.

Βεβαίως, το να γίνεστε εσείς και οι συνεργάτες σας πρωταγωνιστές σατιρικών εκπομπών θα μπορούσε να θεωρηθεί μία απολύτως αποδεκτή προσωπική σας επιλογή αν δεν εργαζόσασταν σε ένα κρατικό κανάλι, τα έξοδα λειτουργίας και πολύ περισσότερο τα χρέη του οποίου καλύπτονται από τις υποχρεωτικές εισφορές όλων των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι μόνο εκείνων που υποστηρίζουν τις δυο κρατικοδίαιτες ομάδες.

Η ιδιότητα του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης καθιστά την σοβαρότητα και αντικειμενικότητα που πρέπει να σας διέπει όχι μία απλή εθελοντική επιλογή σας αλλά μία υποχρέωσή σας απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους και φορολογούμενους.

Τα παραπάνω, αυτονόητα για κάθε λογικό άνθρωπο, φαίνεται πως δυστυχώς δεν ασπάζεται η "λουδοβίκειος" λογική σας, με αποτέλεσμα κάθε Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί να γινόμαστε μάρτυρες μιας ακατάσχετης επίδειξης προκλητικής υποκειμενικότητας, αβάσταχτης προχειρότητας και εξόφθαλμης ποδοσφαιρικής άγνοιας.

Επιπροσθέτως, την περασμένη Κυριακή 19/1/2009, βιώσαμε συνδυασμένες και συμπυκνωμένες όλες μαζί τις παραπάνω παθογένειες της εκπομπής σας στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε ως εύνοια προς την ΑΕΚ τον μη καταλογισμό ενός "τέρματος" του Ηρακλή, στο οποίο συνυπήρξαν τρεις παραβάσεις κανονισμών (δύο οφσάιντ και ένα φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα).

Αφού λοιπόν παραβλέψατε τις δύο πρώτες παραβάσεις (οφσάιντ και φάουλ), τις οποίες εμφανώς υπέδειξε ο επόπτης γραμμών, επικεντρωθήκατε στην τρίτη, στο οφσάιντ του πεσμένου στη γραμμή τέρματος παίκτη του Ηρακλή που σκοράρει. Ακόμη όμως και ο κατά γενική ομολογία αμφισβητούμενης επάρκειας "καθηγητής" (ελπίζουμε να μην έχει μαθητές) κ. Βαρούχας σας τόνισε πως η περίπτωση προβλέπεται σαφώς από τον κανονισμό διαιτησίας και είναι οφσάιντ.

Τότε, μπροστά στον διαφαινόμενο για σας κίνδυνο, να σας χαλάσει η αλήθεια μία ωραία ιστορία που είχατε πλάσει, δώσατε την χαριστική βολή στην νοημοσύνη όλων μας ρωτώντας "είναι όμως κανονικός ο κανονισμός;".

Την απάντηση που δεν μπόρεσε να σας δώσει ο κ. Βαρούχας θα σας δώσουμε εμείς σήμερα.

Όχι κ. Παπαδημητρίου, σαφώς και δεν είναι κανονικός ο κανονισμός. Κανένας κανονισμός δεν μπορεί να είναι κανονικός αν δεν έχει εκδοθεί από τον κ. Γκαγκάτση και δεν έχει εγκριθεί από τον κ. Κόκκαλη. Κανένας κανονισμός δεν είναι κανονικός αν προβλέπει ακύρωση τέρματος εναντίον της ΑΕΚ.

Τα οφσάιντ, τα φάουλ, τα πέναλτι, δεν έχουν κανένα νόημα και ισχύ αν δεν κατοχυρώνουν την δια πυρός και σιδήρου επικράτηση του Ολυμπιακού, αν δεν αναπαράγουν το βρωμερό κατεστημένο που έχει εγκαταστήσει εδώ και 13 χρόνια το "αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Άλλωστε όλοι οι κανονισμοί έχουν χάσει στην πράξη την αξία τους και εφαρμόζονται κατά το δοκούν από τους διάφορους Παπαπέτρου, Δημητρόπουλους, Ποντίκηδες, Χέληδες, Κασναφέρηδες, Ζωγράφους, Κάκους, επιτροπές ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Super League, δημοσιογράφους που υπερασπίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι...

Το μόνο κανονικό στην περίπτωσή σας κ. Παπαδημητρίου θα ήταν να καταλάβετε έστω και την ύστατη στιγμή πως ο ολισθηρός δρόμος που έχετε ακολουθήσει δεν έχει επιστροφή και να αποφασίσετε επιτέλους να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας.

Όχι για μας κε Παπαδημητρίου, αλλά για την φουκαριάρα την Αθλητική Κυριακή και την χαμένη τιμή της κρατικής τηλεόρασης.

ΜΑΚΗΣ...